Objavljeno: 22. 12. 2021. , Ažurirano: 22. 12. 2021.

Vrijeme održavanja: 16.12.2021.


HGK – Županijska komora Split organizirala je 16. prosinca posjet učenika osmih razreda Osnovne škole Stobreč hotelu Le Meridien Lav u Podstrani. Posjet je organiziran u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u sektoru turizma i ugostiteljstva, u kojem su ŽK Split i hotel Le Meridien Lav projektni partneri. 

Cilj je posjeta bio upoznavanje učenika sa svim segmentima rada u hotelu, kako bi im se na licu mjesta približila zanimanja u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti te ih se zainteresiralo za nastavak obrazovanja za ugostiteljska i turistička zanimanja u sklopu RCK-a.

Za posjeta, učenici su obišli različite dijelove hotela, od recepcije, restorana i caffe bara, preko soba i apartmana do konferencijskih sala te su se upoznali s radnim mjestima, opisom poslova i traženim kvalifikacijama za svako od njih.

Između ostalog, naučili su u čemu je razlika između barista i konobara, a posebno ih se dojmila informacija da gosti mogu skinuti svoj ključ na vlastiti mobitel, kao i da sobarice i osoblje kojem je dozvoljen ulazak u sobe mora biti visoko tehnološki osposobljeno, s obzirom na stalno podizanje razine automatizacije i tehnologije u hotelijerstvu i turizmu općenito.

Učenici su pokazali iznimnu zainteresiranost tijekom cijelog posjeta, a pojedini su već najavili javiti se Lavu, čim navrše potrebne godine s kojima se mogu zaposliti.