Vrijeme održavanja: 13.11.2019.

Objavljeno: 13. 11. 2019. , Ažurirano: 14. 11. 2019.

Predstavnici HGK – Županijske komore Split Ana Marija Puzić i Denis Sorić prisustvovali su 13. listopada svečanom otvaranju 66. ureda tvrtke Infobip.

INFOBIP1.jpg

Infobip je najveća hrvatska IT kompanija prema broju zaposlenih. S dvije tisuće zaposlenih, od 2009. se razvija na međunarodnoj razini, utemeljenjem ureda i poslovanja u globalnim poslovnim središtima. Prema analizi ICTbusiness.info i tvrtke Bisnod, Infobip je bio najveći hrvatski izvoznik u IT sektoru u 2016. Aktivno sudjeluje na tehnološkim konferencijama i sajmovima širom svijeta. Od rujna 2012. organizira vlastitu akademiju te uspostavlja suradnju s nizom sveučilišta i studentskih udruga u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Od 2015. priređuje regionalnu konferenciju za programere Dev Days, koja tematizira stručna i organizacijska pitanja suvremenoga agilnog developmenta i kontinuirane isporuke.

Infobip je članbudruženja GSM-a (Global System for Mobile Communications), strukovnih grupa poput Mobile Ecosystem Foruma, Mobile Marketing Associationa i Mobey foruma te posjeduje PCI DSS certifikat, potvrdu o usklađenosti svojih sustava sa sigurnosnim standardima kartične industrije, u domeni dostave osjetljivih podataka (primjerice PIN-ova kreditnih i platnih kartica).

Infobipov globalni rast povezan je s inkubatorom za poduzetnike u Puli gdje je tvrtka počela raditi 2006. Na poslovnoj je ideji skupina prijatelja počela raditi još 2002. u Vodnjanu.

Tvrtka ima više od 140 programera podijeljenih u 25 timova u šest razvojno-istraživačkih centara u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Rusiji. Ured u Splitu poseban je, među ostalim, prema tome će biti jedan od šest razvojno-istraživačkih centara u svijetu, a voditelj je ureda Vedran Vukotić.

Otvaranju ureda u Splitu prisustvovali su predstavnici svih relevantnih institucija: Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, ŽK Split, Sveučilišta u Splitu itd.