Objavljeno: 05. 12. 2018. , Ažurirano: 13. 12. 2018.

Vrijeme održavanja: 12.12.2018.


U srijedu, 12. prosinca, u ŽK Split Podsekcija za zaštitu mora održala je svoju osnivačku sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen Poslovnik o radu te izabrano vodstvo Podsekcije.

Za predsjednika Podsekcije izabran je Matko Bašić iz tvrtke Cian d.o.o. iz Splita, a za zamjenika predsjednika Krsto Livačić iz tvrtke Brodospas d.d. iz Splita.

Glavna ideja osnivanja Podsekcije jest okupljanje članice HGK s područja Splitsko-dalmatinske županije koje se bave djelatnostima u vezi s morskim resursom te pripadaju pomorskim proizvodnim (brodogradnja, ribarstvo i marikultura) i uslužnim granama gospodarstva (brodarstvo, morske luke, turizam, građevinarstvo i zaštita okoliša) radi unapređenja njihova poslovanja te promicanja zajedničkih interesa.

Predstavnici znanstvene zajednice i ostalih nazočnih institucija pozdravili su njezino osnivanje i iskazali interes za daljnju poslovnu suradnju na projektima zaštite mora.

Na sjednici se razgovaralo o predmetnoj tematici, dane su smjernice rada i predložene teme za radne sjednice u 2019. godini.