Objavljeno: 28. 04. 2021. , Ažurirano: 03. 05. 2021.

Vrijeme održavanja: 04.05.2021.


Katedra za financijsko i gospodarsko pravo "Jean Monnet" Ekonomskog fakulteta u Splitu u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split organizira okrugli stol Europska integracija i njen utjecaj na građane i poduzetnike, vezan za izazove i inovacije u vrijeme pandemije COVID-19, koji će se održati u utorak, 4. svibnja, u 12:30.

Događaj će se održati na Ekonomskom fakultetu te prenositi uživo putem platforme Zoom, a na njemu će sudjelovati niz istaknutih stručnjaka iz različitih sektora poput hotelijerstva, IT-industrije i zdravstvenog turizma, koji će predstaviti kako su reagirali na trenutne izazove te koja rješenja vide za budućnost svojih sektora. Na izlaganja ovih stručnjaka nadovezat će se visoko specijalizirani pravnici, stručnjaci za pitanja europskog i hrvatskog radnog prava, europske zaštite ljudskih prava i sloboda te prava visokih tehnologija.

Okrugli stol će uvodnom riječju otvoriti Joze Tomaš (HGK – ŽK Split) i doc. dr. Šime Jozipović (katedra "Jean Monnet"), nakon čega će kratko izlaganje održati Karlo Đuderija iz tehnološkog start-upa DotYourSpot koji razvija digitalna rješenja za ugostitelje i hotelijere. Dr. med. Jakov Matas predstavit će mjere zaštite zdravlja gostiju i prilike za integraciju medicinskog i turističkog sektora, a Igor Leben način na koji se odjel ljudskih potencijala hotela Le Meridien Split prilagodio novim izazovima. Sva predavanja će biti popraćena pravnim komentarima od strane stručnjaka mag. iur. Trpimira Perkušića i mag. iur. Marina Keršića, LL.M. s Pravnog fakulteta u Splitu i Genovi te docenta Jozipovića, predstavnika katedre "Jean Monnet".

Okrugli stol će biti u najvećoj mogućoj mjeri interaktivan te će moderatori već od 11 sati primati pitanja svih zainteresiranih strana putem Zooma ili e-pošte.

Događaj će biti izvrsna prilika za upoznavanje s novim tehnološkim i praktičnim rješenjima u turizmu i ugostiteljstvu, pravnim okvirom zaštite građana (potrošača) i radnika te za zajedničku raspravu o novim prilikama i rizicima u Hrvatskoj i EU.

Prijave za događaj su na POVEZNICI.