Objavljeno: 24. 05. 2021. , Ažurirano: 31. 05. 2021.

Vrijeme održavanja: 04.06.2021. - 05.05.2021.


Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem – Sinj 2021. održat će se 4. i 5. lipnja u Hotelu Alkar u Sinju. Svečano otvaranje sajma je u petak, 4. lipnja, u 11:30. 

Sajam promovira tradicionalni način proizvodnje suhomesnatih proizvoda uz primjenu novih standarda.

Umjesto tradicionalno u travnju, sajam se ove godine zbog epidemiološke situacije održava u lipnju.

Uz poštivanje svih potrebnih epidemioloških mjera, na sajmu će sudjelovati proizvođači pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda s područja RH, predstavnici regionalne mesne industrije, udruga proizvođača, obiteljskih gospodarstva koja se bave uzgojem svinja i proizvodnjom pršuta te vodećih trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja.

Osim izlagačkog dijela, upriličit će se bogat kulturno-umjetnički program te održati stručno-edukativni paneli u vezi problematike proizvodnje, plasmana, zaštite i promocije tradicionalnih proizvoda te programa njihova poticanja i financiranja, posebno putem natječaja namijenjenih ruralnom prostoru.

HGK – Županijska komora Split tradicionalno je i ove godine podržala sajam pršuta u Sinju, a predstavnica ŽK Split sudjelovat će u stručnom povjerenstvu za ocjenjivanje pršuta. Sinjski se sajam pršuta održava šesnaestu godinu zaredom, u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj d.o.o. te u suradnji s Gradom Sinjom i Splitsko-dalmatinskom županijom.

Sajam pršuta u gradu Sinju međunarodnog je karaktera te u pravilu okupi 70-ak izlagača, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije. Na sajmu se izlažu pršuti, suhomesnati proizvodi, sir, vino, maslinovo ulje, ali i tradicionalni uporabni proizvodi koji se proizvode u ruralnom dijelu Dalmacije, Like, Slavonije i dalmatinskih otoka.

Dodatne informacija možete dobiti u ŽK Split od Danice Poparić-Majić (tel. 021/321-169, e-mail: dpoparic@hgk.hr).