Objavljeno: 03. 02. 2022. , Ažurirano: 03. 02. 2022.


Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu i ove godine nastavljaju s projektom PlanStart. Projektom se povezuju županijski poduzetnici iz kategorije mikrotvrtki (maksimalno tri zaposlena) sa studentima Odsjeka za menadžment, trgovinu i turizam Sveučilišnog odjela za stručne studije, na način da studenti izrađuju poslovne planove za tvrtke odabrane putem ovog Javnog poziva.

Cilj je projekta tješnje povezivanje gospodarskog i obrazovnog sektora kroz suradnju poduzetnika i studenata, koja poduzetnicima donosi poslovni plan, bez naknade, a studentima dragocjeno iskustvo i primjenu stečenih znanja u praksi.

Poslovni plan, svojevrsni profil tvrtke, osnovni je alat svakog ozbiljnog poduzetnika bez kojeg je danas gotovo nemoguće funkcionirati, budući da su poslovni planovi najčešće neizostavan dio dokumentacije pri apliciranju za sredstva iz EU fondova, bespovratnih potpora za poduzetnike iz nacionalnih programa, kao i pri podizanju kredita.

Na natječaj se mogu javiti tvrtke:

  • članice Hrvatske gospodarske komore,
  • s minimalno jednim i maksimalno tri zaposlenika,
  • sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji,
  • koje do sada nisu sudjelovale u projektu PlanStart,
  • ili iznimno osobe koje su u postupku osnivanja trgovačkog društva, odnosno u fazi realizacije svoje poslovne ideje.

U projektu može sudjelovati 15 tvrtki, a prednost imaju tvrtke koje plaćaju članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u projektu PlanStart da se prijave obrascem u nastavku teksta. Prijave se primaju do petka, 11. veljače, odnosno do popunjavanja maksimalnog broja tvrtki sudionica.

Početak suradnje poslovnog subjekta i studenta očekuje se nakon potpisivanja ugovora, tijekom ožujka 2022.

Napominjemo da osoba za kontakt iz tvrtke treba biti na raspolaganju tijekom perioda izrade poslovnog plana, kao i da je studentima potrebno dostaviti osnovne informacije o poslovanju tvrtke kako bi uspješno mogli izraditi poslovni plan.

Dodatne informacije mogu se dobiti u HGK – ŽK Split od Suzane Prkić Jurić (tel. 321-124, e-mail: sprkic@hgk.hr) i Denisa Sorića (tel. 321-151, e-mail: dsoric@hgk.hr).