Objavljeno: 21. 09. 2021. , Ažurirano: 22. 09. 2021.

Vrijeme održavanja: 29.09.2021. - 02.10.2021.


HGK – Županijska komora Split dvadeset i drugi put organizira zajedničko izlaganje hrvatskih tvrtki koje se bave vađenjem i obradom arhitektonsko-građevnoga kamena na vodećem svjetskom sajmu kamena Marmo+Mac u Veroni, koji će se ove godine održati od 29. rujna do 2. listopada. 

Na zajedničkom štandu ŽK Split, veličine oko 90 četvornih metara, predstavit će se četiri izlagača: 

  • Brač Stone S&K d.o.o. Split
  • Dalmalit d.o.o. Split
  • Jadrankamen d.d. Pučišća
  • Sprega d.o.o.

Riječ je o redom izvozno orijentiranim tvrtkama, kojima se udio izvoza u ukupnoj prodaji kreće od 30 pa do čak 100 posto.

Marmo+Mac predstavlja najvažniji globalni događaj posvećen prirodnom kamenu, mramoru, granitu, tehnologijama obrade i primijenjenom dizajnu, koji pruža uvid u sve bitno u svijetu kamena: od sirovina do prerađenih materijala, tehnologija, strojeva i alata, najnovijih primjena u svijetu arhitekture i dizajna, kao i bogat popratni program. Kao vodeće mjesto susreta industrije prirodnog kamena, sajam je ujedno izuzetno značajna promotivna platforma za cijelu djelatnost.

Kvaliteta mineralne sirovine hrvatskog kamena i duga tradicija njezinog vađenja i obrade, kao i više od dva desetljeća kontinuiranog nastupa naših kamenara pod okriljem HGK, osigurali su hrvatskom kamenarstvu zapaženo i prepoznato mjesto na Marmo+Macu. Stoga izlagači i ove godine očekuju uspješno predstavljanje, koje je u okolnostima poslovanja u više nego izazovnom razdoblju pandemije koronavirusa tim značajnije.