Objavljeno: 25. 11. 2021. , Ažurirano: 06. 12. 2021.


Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu online HACCP radionicu, koja će se održati u utorak, 7. prosinca, u 10 sati

Na radionici će sudionicima biti predstavljeni propisani uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja propisanim uvjetima te s primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima. Sadržaj radionice istovjetan je s ranije održanim radionicama o istoj temi.

HACCP radionica je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao propisanu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi toga zakonskoga okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.

Predavači na HACCP radionici su Zrinka Dugonjić Odak i Vlatka Tomašić.

Hrvatska gospodarska komora svim će sudionicima radionice poslati elektroničku potvrdu o sudjelovanju

Prijava sudjelovanja je obavezna putem prijavnog obrasca u nastavku teksta, a najkasnije do ponedjeljka, 6. prosinca, u 12 sati

Broj polaznika je ograničen.

Prilikom prijave putem obrasca, postavite pitanje kako bi se predavači mogli bolje pripremiti da za odgovore. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na radionici nakon što ste se već prijavili kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati, a ne uspiju se prijaviti.

HACCP radionica dio je Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom. 

HACCP (čita se "hassap") engleska je kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Definiraju ga kao proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem – osiguravanjem zdravstveno ispravne hrane. Najjednostavnije se može reći da je HACCP zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim osiguravamo neškodljivost hrane. Sustav postoji od 1959. godine kada su ga kreirali radi stvaranja sigurne hrane za NASA-ine astronaute. 

 

Program

Vrijeme Aktivnost
07.12.2021
09:45 - 10:00 Registracija sudionika
10:00 - 10:10 Pozdravni govori
10:10 - 11:30 Propisani okvir i preduvjeti
11:30 - 12:00 Stanka
12:00 - 13:30 Uspostava sustava sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima
13:30 - 14:00 Pitanja i odgovori
Izvor: Pixabay