Objavljeno: 11. 11. 2021. , Ažurirano: 11. 11. 2021.


Međunarodni pčelarski sajam Dalmatina 2021. održat će se ovoga vikenda, 13. i 14. studenoga, u Splitu, u  hotelu Zagreb, a svečano otvorenje sajma je u subotu, 13. studenoga, u 10 sati.

Uz poštovanje svih potrebnih epidemioloških mjera, na sajmu će sudjelovati regionalni proizvođači meda i opreme, predstavnici udruga proizvođača kao i trgovačkih lanaca, hotelijera i ugostitelja, s ciljem promicanja pčelarstva i konzumacije meda i njegove zdravstveno-nutritivne vrijednosti.

Osim promotivne i prodajne komponente, sajam ima i edukativni karakter s temama vezanima za proizvodnju i plasman proizvoda od meda, o kojima će biti riječi na stručnom skupu na kojem će sudjelovati stručnjaci s Agronomskog fakulteta u Zagrebu te znanstvenici iz susjednih država.

U sklopu sajma će se izvršiti i ocjenjivanje te nagrađivanje meda na temelju Pravilnika o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Sajam organizira Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, a održava se uz potporu i pokroviteljstvo HGK – Županijske komore Split.

Više informacija možete dobiti u Županijskoj komori Split od Danice Poparić-Majić (tel. 021/321-169, e-mail: dpoparic@hgk.hr).

Izvor: Pixabay