Vrijeme održavanja: 17.06.2019.

Objavljeno: 04. 06. 2019. , Ažurirano: 04. 06. 2019.

Utjecaj Brexita na carinsko poslovanje i aktualnosti u carinskim postupcima tema je seminara koji će se, u organizaciji CroatiaPRO odbora pri Sektoru za promet i veze HGK, u suradnji s Carinskom upravom Ministarstva financija i Županijskom komorom Slavonski Brod, održati u ponedjeljak, 17. lipnja, u Županijskoj komori Slavonski Brod, na adresi Matije Mesića 9, u 11 sati, s predviđenim trajanjem do 14 sati.

U prvom dijelu seminara polaznike će se informirati o utjecaju povlačenja Velike Britanije iz članstva Europske unije bez sporazuma, u vezi s područjem carina.

Nadalje, predstavit će se novosti i izmjene u elektroničkom sustavu Carinskih odluka od datuma puštanja u produkciju 2. listopada 2017. godine, s naglaskom na mogućnost izmjene zastupnika u postojećem odobrenju.

Predstavit će se i uvođenje „novog“ odobrenja u aplikaciji – OTP odobrenja (odobrenje za pružanje usluga carinskog zastupanja), postupak podnošenja zahtjeva, donošenje odobrenja i njegove specifičnosti.

U drugom dijelu seminara polaznike će se informirati o aktualnostima kod puštanja robe u slobodni promet, u vezi s primjenom „obračunskog“ PDV-ai sl.

Također, polaznike će se informirati o primjeni posebnih postupaka s aspekta odobrenja za posebne postupke koje vrijedi u više zemalja članica te s aspekta obaveza korištenja INF-obrazaca propisanih carinskih zakonodavstvom.

Seminar je namijenjen izvoznicima, uvoznicima, međunarodnim otpremnicima, carinskim zastupnicima, prijevoznicima i ostalim tvrtkama koje sudjeluju u carinskom poslovanju. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta dvorane, prema redoslijedu zaprimanja. 

Molimo da sudjelovanje na seminaru potvrdite do 14. lipnja putem online prijavnice. 

Kontakt-osoba u ŽK Slavonski Brod je Maja Balen Mušija (tel.: 035/448-583, e-adresa: mbalen@hgk.hr).