Izvor: HGK

Održana radionica Pokreni digitalnu transformaciju svojeg poslovanja


Objavljeno: 27. 11. 2017. , Ažurirano: 07. 12. 2017.


Interaktivna radionica „Pokreni digitalnu transformaciju svojeg poslovanja“ u sklopu programa Google Digitalna garaža koji se provodi u partnerskoj suradnji Hrvatske gospodarske komore i Otvorenog učilišta Algebra održana je 6. prosinca u Županijskoj komori Slavonski Brod.

Cilj programa je omogućiti malim i srednjim tvrtkama pristup besplatnoj edukaciji o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja.

Predavač Marija Renić, voditelj projekata za e-poslovanja iz Hrvatskog telekoma d.d. prisutnima je približila lepezu mogućnosti korištenja digitalnih alata s ciljem unapređenja vlastitog digitalnog marketinga, te poboljšanja razvoja i iskoristivosti Interneta u vlastitom poslovanju.  Google je diljem Europe predstavio online platforme za digitalnu edukaciju kroz koje se u posljednje dvije godine educiralo više od 2 milijuna ljudi, te je ovo prilika za edukaciju malih i srednjih poduzetnika da unaprijede svoje digitalne vještine i iskoriste puni potencijal Interneta u svom poslovanju.

Na radionici su objašnjene osnovne razlike između tradicionalnog i digitalnog marketinga, prednosti digitalnog, definiranje ciljeva digitalnog marketinga i marketinške strategije,  definiranje ciljne skupine, uvod u SEO – optimatizaciju web stranica, korištenje društvenih mreža  i Google alata za oglašavanje odnosno analize s ciljem optimatizacije vlastite promidžbe.

Svaki sudionik je na radionici mogao otvoriti svoj račun na stranici Google Digitalna garaža i registrirati se za besplatno polaganje e-certifikata.

Prisutni na edukaciji iskazali su zadovoljstvo radionicom i svim novim korisnim saznanjima koje su dobili,  te izrazili interes za ponovnom organizacijom ovakve radionice.

ŽK Slavonski Brod poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na navedenoj radionici da na e-mail hgksb@hgk.hr iskažu svoj interes, kako bi u slučaju dovoljnog interesa inicirali  održavanje radionice početkom 2018.g..