Izvor: pixabay.com/

Radionica o naknadama za posebne kategorije otpada u ŽK Slavonski Brod


Objavljeno: 22. 11. 2017. , Ažurirano: 08. 12. 2017.


Hrvatska gospodarska komora i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirat će niz regionalnih radionica Naknade u sustavu gospodarenja posebnim kategorijama otpada kako bi pobliže predstavili obveze iz pod zakonskih akata obveznicima.

Edukacija je namijenjena obveznicima naknada gospodarenja posebnim kategorijama otpada radi informiranja o njihovim obvezama prijave i plaćanja Fondu naknada s naglaskom na one koji se odnose na ambalažu i otpadnu ambalažu te na obveznike koji stavljaju elektroničke i električne uređaje na tržište. Ukratko će biti predstavljene i obveze povezane i s ostalim propisima iz područja gospodarenja posebnim kategorijama otpada.
Prema Odluci Vlade Republike Hrvatske o implementaciji Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017. – 2022. godine iz svibnja ove godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi mjere i aktivnost radi izrade Analize postojećeg sustava gospodarenja posebnim kategorijama otpada, a sve radi uspostave učinkovitijeg sustava gospodarenja posebnim kategorijama otpada. Jedna je od aktivnosti i organiziranje ovih regionalnih radionica.
Predavači na radionicama su predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Radionica u Slavonskom Brodu održat će se 7. prosinca, u 10 sati u Županijskoj komori Slavonski Brod, na adresi Matije Mesića 9.

Dnevni red radionice:

  1. Uvodna riječ
  2. Sustav posebnih kategorija otpada – uvodno predavanje, FZOEU
  3. Obveze proizvođača odnosno uvoznika proizvoda koji prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom trebaju Fondu plaćati naknade za gospodarenje posebnim kategorijama otpada – predavač: FZOEU
  4. Način prijave i ispunjavanja tipskih obrazaca kako bi obveznici svoju zakonsku dužnost obavili u propisanom roku – predavač: FZOEU
  5. Označavanje proizvoda koji se stavljaju na tržište – predavač: FZOEU
  6. Pitanja sudionika

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje na radionici mogu prijaviti putem online prijave.
Sudjelovanje na radionicama je besplatno.