Objavljeno: 10. 04. 2019. , Ažurirano: 10. 04. 2019.


HGK – Županijska komora Slavonski Brod, u suradnji s Financijskom agencijom (FINA), organizirala je u utorak, 9. travnja, edukaciju Elektroničko izdavanje računa, radi upoznavanja poduzetnika s obveznim elektroničkim izdavanjem računa u javnoj nabavi te s ostalim mogućnostima i prednostima izdavanja e-računa za poslovne subjekte.

Kako je zaključeno tijekom rasprave, uvođenje obveznog e-Računa u javnu nabavu, uz izdavanje računa prema naručiteljima, potaknut će i razmjenu računa između poslovnih subjekata u privatnom sektoru čime će se ostvariti i znatne uštede u ukupnom gospodarstvu.

IMG-3314 (2).JPGViktor Obrol, viši specijalist za tehnologiju u Fini; Izvor: HGK 

 Temu edukacije predstavio je Viktor Obrol, viši specijalist za tehnologiju u Fini.

Na radionici su sudjelovali predstavnici tvrtki (iz proizvodnih i djelatnosti građevinarstva, trgovine, klimatizacije, opskrbe električnom energijom, plinom, parom), obrazovnih i kulturnih ustanova, akademske zajednice te jedinica regionalne i lokalne uprave i samouprave. Sudionici edukacije izrazili su zadovoljstvo organizacijom, odabirom i prezentacijom teme, stručnošću predavača te su izrazili interes za sudjelovanjem u budućim sličnim edukacijama.

IMG-3312 (2).JPGSudionici radionice o e-Računu; Izvor: HGK

 

Radionica o e-Računu
Izvor: HGK
Autor: HGK