Prezentacija Smanjenje unosa soli putem hrane – benefiti i izazovi
Izvor: HGK

Održana prezentacija Smanjenje unosa soli putem hrane – benefiti i izazovi


Objavljeno: 14. 11. 2017. , Ažurirano: 29. 11. 2017.


Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Županijska komora Slavonski Brod u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu održali su u sklopu 22. Katarinskog sajma prezentaciju Smanjenje unosa soli putem hrane – benefiti i izazovi.

Predavačica Vlatka Buzjak Služek, stručna savjetnica u Odjelu za procjenu rizika Hrvatske agencije za hranu, objasnila je prisutnima utjecaj smanjenog unosa soli na zdravlje, s naglaskom na nacionalni Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u HR 2014. – 2019. te primjere dobre prakse. 

Na prezentaciji su sudjelovali predstavnici već etabliranih tvrtki iz djelatnosti prehrambene industrije te obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpornih gospodarskih institucija.

Nakon prezentacije raspravljalo se o načinima smanjenja unosa soli putem hrane, potrebi organiziranja medijske kampanje kojom bi se utjecalo na informiranje javnosti o štetnosti prekomjernog unosa soli te o nužnosti promjena prehrambenih navika stanovništva.

Prezentacija s predavanja dostupna je na linku Prezentacija smanjenje unosa soli putem hrane.

695.jpg