Održano predavanje u ŽK Slavonski Brod "Nove generacije tahografa i EU"

HGK
Sudionici predavanja
Vrijeme održavanja: 07.06.2017.

Sektor za promet Hrvatske gospodarske komore i Županijska komora Slavonski Brod u suradnji s tvrtkom Tahograf d.o.o. i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture organizirali su predavanje na temu „Nove generacije tahografa i EU“ koje je 7. lipnja održano u ŽK Slavonski Brod.

Predavanje je organizirano radi što bolje informiranosti i edukacije članica, povećanja konkurentnosti na tržištu EU, te podizanja sigurnosti cestovnog prometa. Predavači su bili Ivan Kesić iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Uprave prometne inspekcije i Denis Špac iz tvrtke Tahograf d.o.o.

Predavači su predstavili prednosti treće generacije digitalnih tahografa s aspekta vozača i poslodavaca s jedne i inspekcijskih službi s druge strane. Upotreba digitalnih tahografa osigurava veću sigurnost na cestama, bolju zaštitu vozača te suzbija nelojalnu konkurenciju. Nazočni su upoznati sa obvezama vozača u korištenju tahografa te im je skrenuta pozornost na učestale pogreške.

Besplatna edukacija rezultat je potpisanog Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke Tahograf d. o. o. koji obuhvaća programe Tahografovih edukacija komorskih članica, izrade zajedničkih projekata, studija i elaborata iz područja prometa i logistike te niz drugih aktivnosti od zajedničkog interesa.

Sudionici predavanja ocijenili su predavanje vrlo korisnim za vozače i odgovorne osobe u tvrtkama, te su poželjeli više ovakvih edukacija.

Kontakti

  • Županijska komora Slavonski Brod Adresa: Matije Mesića 9 35000 Slavonski Brod Email: hgksb@hgk.hr Tel: +385 35 448 583 Fax: +385 35 448 591 predsjednik: Drago Čugura direktor: Krešimir Rudec
  • Maja Balen Mušija stručni suradnik Tel: +385 35 448 583 Email: mbalen@hgk.hr