Predavanje Digitalizacija procesa i pripreme proizvodnje – priprema za 4. industrijsku revoluciju održat će se u četvrtak, 25. siječnja, u 11 sati u ŽK Slavonski Brod (Matije Mesića 9).

Predavač će biti Niko Majdandžić, član Hrvatske akademije tehničkih znanosti (HATZ), autor 12 knjiga i sveučilišnih udžbenika (među ostalim i Digit@l F@ctory u izdanju DAAAM International Wienna) i 160 znanstvenih i stručnih radova.

Na seminaru će biti prikazani osnovni razvojni procesi za digitalizaciju društva i gospodarstava u ITC tehnologiji (cloud computing, mobile, Big Data, dron) i proizvodnim tehnologijama (robotizacija i automatizacija, aditivna proizvodnja, digitalizacija procesa pripreme i proizvodnje, novi materijali, pametni proizvodni elementi, umjetna inteligencija) te detaljnije prikazani neki od rezultata na digitalizaciji procesa pripreme, planiranja i praćenja proizvodnje ostvarenih u hrvatskim i poduzećima u Bosni i Hercegovini, što su elementi uspješne konkurentnosti navedenih tvrtki.

Predavanje je namijenjeno menadžerima, direktorima proizvodnje, rukovoditeljima i djelatnicima u odjelima tehničke pripreme (konstrukcija, tehnologija, planiranje proizvodnje) i operative proizvodnje te novim zaposlenicima u tim odjelima metaloprerađivačke, elektroindustrije, drvne industrije (pojedinačne, maloserijske i serijske proizvodnje), rukovoditeljima osiguranja kvalitete i IT menadžerima, razvojnim agencijama te profesorima informatike u srednjim i osnovnim školama.

Zainteresirane za sudjelovanje na predavanju molimo da se prijave na elektroničku adresu hgksb@hgk.hr.