Izvor: Pixabay

Postupci i procedure priključenja sunčanih elektrana


Objavljeno: 29. 11. 2022. , Ažurirano: 30. 11. 2022.


HGK Županijska komora Slavonski Brod u suradnji s HEP-ODS d.o.o. Elektra Slavonski Brod organizira radionicu „Postupci i procedure priključenja sunčanih elektrana“ koja će se održati u srijedu, 7. prosinca u dvorani Županijske komore Slavonski Brod s početkom u 12 sati, na adresi Matije Mesića 9.

Svjedoci smo posljednjih godinu dana izvanrednim okolnostima na energetskim tržištima, cijene energenata rastu iz dana u dan, a jedan od načina za prevladavanje krize je vlastita proizvodnja.

Cilj radionice je predstaviti tehničke preduvjete i načine priključenja sunčanih elektrana. Na radionici će predstavnici HEP-Opskrba d.o.o. i HEP-ODS d.o.o. Elektre Slavonski Brod predstaviti tržište električke energije, otkupne cijene i načine obračuna energije te zakonske regulative, vrste priključaka, potrebnu dokumentaciju, opis i naknade u postupku priključenja. Isto tako na radionici će predstavnici HBOR-a i HGK Centra za inovacije i EU projekte predstaviti modele financiranja solarnih elektrana te smjernice za sljedeće programsko razdoblje EU.

Sudionici će kroz radionicu dobiti informacije za uspješnu provedbu priključenja sunčanih elektrana, koja će u narednom razdoblju biti financirana kroz EU fondove, ali i nacionalne izvore financiranja.

Prijava sudjelovanja je obavezna, najkasnije do utorka, 6. prosinca do 14 sati, a moguća je putem obrasca u nastavku teksta. Prijavljujete li više osoba iz tvrtke, za svaku osobu je potrebno popuniti obrazac prijave.

Radionica je namijenjena poslovnim subjektima koji plaćaju članarinu HGK.

NAPOMENA: Iskaz interesa za dobrovoljno plaćanje članarine te sve dodatne informacije o paketima dostupni su OVDJE.