Objavljeno: 31. 05. 2019. , Ažurirano: 31. 05. 2019.


Sektor za promet i veze Hrvatske gospodarske komore i Županijska komora Slavonski Brod, u suradnji s tvrtkom Tahograf d.o.o., organizirali su seminar Smart tahograf koji je 30. svibnja održan u Županijskoj komori Slavonski Brod.

Predavanje je organizirano radi što bolje informiranosti i edukacije članica, povećanja konkurentnosti na tržištu EU te podizanja sigurnosti cestovnog prometa.

Predavač Zoran Kalauz (Tahograf d.o.o.) predstavio je prednosti digitalnih tahografa s aspekta vozača i poslodavaca s jedne i inspekcijskih službi s druge strane. Upotreba digitalnih tahografa osigurava veću sigurnost na cestama, bolju zaštitu vozača te suzbija nelojalnu konkurenciju. Istaknuto je da je cilj ove i sličnih edukacija za prijevoznike djelovati preventivno, a ne represivno te tako ukloniti najveće i najčešće probleme s kojima se prijevoznici susreću kako bi im se olakšalo poslovanje. Prema regulativi EU, sva nova vozila koja se prvi put registriraju moraju biti opremljena pametnim tahografom do 15. lipnja 2019. Na besplatnoj edukaciji sudjelovalo je 15-tak predstavnika tvrtki.

Edukacija u ŽK Slavonski Brod "Smart tahograf"
Izvor: HGK
Autor: HGK