Vrijeme održavanja: 01.10.2019.

Objavljeno: 04. 10. 2019. , Ažurirano: 04. 10. 2019.

U velikoj dvorani Županijske komore Slavonski Brod 1. listopada održano je javno predstavljanje projekta Regionalni centar kompetentnosti Slavonika 5.0 u sektoru strojarstva i elektrotehnike. 

Predstavljanje su organizirali Tehnička škola Slavonski Brod, HGK – ŽK Slavonski Brod i Obrtnička komora Brodsko-posavske županije radi upoznavanja poduzetnika, institucije, ustanova i ukupne javnosti s Projektom.

Regionalni centar kompetentnosti treba postati mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu će se uz osnovnu djelatnost strukovnog obrazovanja, koja obuhvaća i provedbu učenja temeljenog na radu, obavljati i osposobljavanje i usavršavanje te druge djelatnosti koje trebaju pridonijeti poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja odnosno njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada.

U Regionalni centar kompetentnosti uključit će se četiri strukovne škole iz Brodsko-posavske županije: Tehnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška te Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, a ulaganja u Projekt predviđena su u iznosu 80 milijun kuna.

Na predstavljanju Projekta sudjelovali su predstavnici Brodsko-posavske županije, poslodavci, predstavnici obrazovnih ustanova, akademske zajednice te drugih institucija Brodsko-posavske županije zainteresiranih za realizaciju projekta.

 IMG-4900.jpgPredstavljanje projekta Regionalni centar kompetentnosti Slavonika 5.0; Izvor: HGK