Vrijeme održavanja: 09.05.2017.

Objavljeno: 27. 04. 2017. , Ažurirano: 10. 05. 2017.

U organizaciji časopisa Lider i HGK – Županijske komore Slavonski Brod, u Slavonskom Brodu će se u utorak, 9. svibnja, u sklopu projekta Lider invest, održati Investicijski forum Slavonije i Baranje.

Drugu godinu zaredom cilj je Lider investa prepoznavanje i promicanje investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost te primjerom i stečenim iskustvima jačaju povjerenje u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače/investitore.

Natječaj za nominaciju investicija otvoren je 15. ožujka i traje do 15. srpnja. Nominirati se mogu investicije čija je proizvodnja počela između 1. siječnja 2014. i 1. siječnja 2017. godine. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će stručni odbor. Ove godine planirane su četiri Lider invest manifestacije (u Bjelovaru, Zadru, Puli i Slavonskom Brodu), a 27. listopada na konferenciji u Zagrebu će se organizirati svečana dodjela nagrada najboljim proizvodnim investicijama. Ciljevi Lider investa jesu prepoznavanje, odabir i stručno vrednovanje investicija prema zadanim kriterijima te informiranje zainteresirane javnosti predstavljanjem primjera dobre prakse.

Forum će početi predstavljanjem projekta Lider invest, koji će predstaviti glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović.

O investicijama i investicijskoj klimi u Hrvatskoj govorit će ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost i član stručnog odbora Lider investa Zdenko Lucić.

Nakon toga održat će se okrugli stol Kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje i pokrenuti novu proizvodnu investiciju, na kojem će sudjelovati predstavnici tvrtki koje su ostvarile najveće investicije na području Brodsko-posavske županije, predstavnici lokalne samouprave te CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d. o. o.

Pozivaju se zainteresirani poduzetnici da sudjeluju na forumu koji će se održati u ŽK Slavonski Brod u 10 sati.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, uz prethodnu najavu na konferencije@lider.media ili putem obrasca na mrežnoj stranici https://konferencije.lider.media/lider-invest/registracija.