Vrijeme održavanja: 18.07.2017.

Objavljeno: 14. 07. 2017. , Ažurirano: 19. 07. 2017.

Djelatnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava predstavili su 18. srpnja u ŽK Slavonski Brod Program zapošljavanja žena Zaželi.

O Programu su uvodno govorili Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i državna tajnica Majda Burić.

Predstavljajući program, ministar Pavić naglasio je da je riječ o najvećem programu Europskog socijalnog fonda koji će se provoditi 30 mjeseci, a tijekom kojeg će više od 3000 žena skrbiti za 12.000 korisnika, osoba starije životne dobi i osoba kojima je to potrebno.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 30. lipnja otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga Zaželi – Program zapošljavanja žena, koji se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

ŽKSB18072017.JPG

Sudionici programa zapošljavanja žena Zaželi u ŽK Slavonski Brod; Izvor: HGK

Poziv na dostavu projektnih prijedloga Zaželi – Program zapošljavanja žena omogućit će pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Osnažit će i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe vjerskih zajednica te ustanove.