Vrijeme održavanja: 05.05.2017.

Objavljeno: 03. 05. 2017. , Ažurirano: 08. 05. 2017.

U ŽK Slavonski Brod 5. svibnja održan je EU info-dan posvećen poduzetništvu. EU info-dan organizirali su Europe Direct Slavonski Brod (EDIC Slavonski Brod) koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod, HGK - Županijska komora Slavonski Brod, Odjel za gospodarstvo i Odjel za razvoj i europske integracije Brodsko-posavske županije i CTR - razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

U uvodnom dijelu događanja sudionike su pozdravili Božica Sedlić iz EDIC-a Slavonski Brod i Stjepan Bošnjaković pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije.

Stjepan Bošnjaković                                             Manica Hauptman

Plan ulaganja za Europu – širi kontekst, predstavila je Manica Hauptman, ekonomska savjetnica iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a o ulozi i povezanosti Europske investicijske banke s Planom ulaganja govorio je Anton Kovačev, voditelj EIB-a.

Domagoj Miljković iz CTR-a - razvojne agencije Županije predstavio je ESIF zajmove i otvorene natječaje iz ESI fondova, a mogućnosti financiranja projekata putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak predstavio je Boris Čagalj, voditelj područnog Ureda za Slavoniju i Baranju.

U dijelu programa Budućnost poduzetništva - poduzetništvo koje brine o zajednici, o zadrugama i društvenim tvrtkama govorila je Mira Anić iz Udruge Zvono, a primjere dobre prakse socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj predstavila je Božica Sedlić iz EDIC-a Slavonski Brod.

Djelovanje i rad socijalne zadruge MIVA ART iz Belišća predstavila je Anita Andrašek-Mihaljević iz Udruge Zvono Belišće.