Objavljeno: 23. 01. 2019. , Ažurirano: 01. 02. 2019.

Vrijeme održavanja: 31.01.2019.


U HGK – Županijskoj komori Sisak u četvrtak, 31. siječnja, u 11 sati održat će se svečana dodjela uvjerenja web-dizajnerima i programerima u sklopu projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj.

Riječ je o 47 mladih nezaposlenih osoba do 29 godina starosti iz Sisačko-moslavačke županije, koji su od rujna do prosinca prošle godine pohađali te završili IT programe obrazovanja u Algebra centru u Sisku (web-dizajn, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL te programer internetskih aplikacija C# i ASP.net).

Nakon obrazovanja predstoji stručno mentorstvo u IT tvrtkama partnerima, s time da su neke tvrtke već odabrale kandidate i započele mentorstvo. Stručno mentorstvo trajat će maksimalno tri mjeseca. Prilika je to da mladi korisnici projekta primijene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju, a nakon toga, ističu poslodavci, i za zapošljavanje u spomenutim tvrtkama.

Projekt provodi Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz potporu partnera: HGK – Županijske komore Sisak, Pučkoga otvorenog učilišta Algebra, Područnog ureda Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruge IKS te tvrtki Euroart93 d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., MARACOM d.o.o. i Applied Ceramics d.o.o.

Vrijednost je projekta 812.231,91 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja prošle godine do 13. srpnja ove godine.

Više informacija o projektu potražite na ovoj poveznici, na Facebook i Instagram profilu projekta s naslovom Projekt AKO te pomoću oznake #projektAKO.

Footer za objave .jpgAKO_logotip.jpg

 

Mladi nezaposleni polaznici IT obrazovnih programa u Algebra centru u Sisku
Izvor: HGK