Objavljeno: 23. 01. 2019. , Ažurirano: 01. 02. 2019.

Vrijeme održavanja: 31.01.2019.


U HGK – Županijskoj komori Sisak u četvrtak, 31. siječnja, dodijeljena su uvjerenja web-dizajnerima i programerima u sklopu projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj.

Riječ je o 42 mlade nezaposlene osobe do 29 godina starosti iz Sisačko-moslavačke županije, koje su od rujna do prosinca prošle godine pohađale te završile IT programe obrazovanja u centru Algebra u Sisku (web-dizajn, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL te programer internetskih aplikacija C# i ASP.net). Uvjerenja su mladima dodijelili predstavnici nositelja projekta Područnog ureda Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) te partnera Pučkoga otvorenog učilišta Algebra.

Posebnost ovog projekta izravno je povezivanje mladih nezaposlenih osoba i poslodavaca, s obzirom na to da u projektu kao partneri sudjeluju četiri uspješne sisačke informatičke tvrtke: Euroart93 d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o. i MARACOM d.o.o. U tijeku je stručno mentorstvo u IT tvrtkama partnerima, koje će trajati maksimalno tri mjeseca te će biti idealna prilika da mladi korisnici projekta primijene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju, a nakon toga, ističu poslodavci, i za zapošljavanje u spomenutim tvrtkama.

AKO_dodjela uvjerenja mladima_2.jpg

U tijeku je i uređenje Centra za mlade u Područnom uredu Sisak HZZ-a, u kojem će se održati tri inovativne radionice za mlade nezaposlene osobe s temama poduzetništva, mogućnostima koje za mlade nudi civilni sektor te radionica o traženju posla u digitalnom okruženju. Radionice će se održati u suradnji s tvrtkama Applied Ceramics d.o.o. i Gespa Kreativni Studio j.d.o.o., HGK - Županijskom komorom Sisak te udrugom IKS. Prva će se radionica o traženju posla u digitalnom okruženju održati 26. veljače.

AKO_dodjela uvjerenja mladima_3.jpgŠtefica Tominović, voditeljica projekta PU Sisak HZZ-a i Brankica Grd, direktorica HGK - ŽK Sisak, partnera u projektu (s lijeva na desno); Izvor: HGK

Projekt provodi Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz potporu partnera: HGK – Županijske komore Sisak, Pučkoga otvorenog učilišta Algebra, Područnog ureda Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruge IKS te tvrtki Euroart93 d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., MARACOM d.o.o. i Applied Ceramics d.o.o.

Vrijednost je projekta 812.231,91 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja prošle godine do 13. srpnja ove godine.

Više informacija o projektu potražite na ovoj poveznici, na Facebook i Instagram profilu projekta s naslovom Projekt AKO te pomoću oznake #projektAKO.

Kontakt-osobe: Štefica Tominović, voditeljica projekta (telefon: 044/659 121, elektronička adresa: stefica.tominovic@hzz.hr) Kristina Grabovica, projektna asistentica (telefon: 044/522 322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr).

 Footer za objave .jpgAKO_logotip.jpg

 

Dodjela uvjerenja mladim web-dizajnerima i programerima u sklopu projekta AKO