Objavljeno: 29. 06. 2018. , Ažurirano: 04. 07. 2018.

Vrijeme održavanja: 29.06.2018. - 14.08.2018.


Želite naučiti programirati ili postati web-dizajner? Uključite se u Algebrine besplatne programe obrazovanja koje na području Sisačko-moslavačke županije nudi projekt AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!

Riječ je o tri programa obrazovanja – Web-dizajner, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL ili programer internetskih aplikacija C# i ASP.NET. Prijaviti se mogu mlade nezaposlene osobe do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije, prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), a ako nisu prijavljene u evidenciju, potrebno je dostaviti Izjavu osobe da nije redoviti učenik ili student, da nema posao, da je raspoloživa za posao ili ga aktivno traži. Također, uvjet je minimalno završena srednja škola. Polaznicima koji su prijavljeni u evidenciju HZZ-a bit će osigurana nadoknada putnih troškova i novčana pomoć za vrijeme trajanja obrazovanja u iznosu od 1.375,92 kn mjesečno. Nadoknada putnih troškova bit će osigurana svim polaznicima, bez obzira na to jesu li prijavljeni u evidenciju HZZ-a.

Obrazovne programe provodit će projektni partner Pučko otvoreno učilište Algebra. Predviđeni početak sva tri programa obrazovanja je u rujnu ove godine. Trajanje programa iznosi 160 sati za obrazovanje za programera internetskih aplikacija PHP i MySQL te obrazovanje za programera internetskih aplikacija C# i ASP.NET, dok program za web-dizajnera traje 130 sati.

S obzirom na to da je broj polaznika ograničen, požurite s prijavom popunjavanjem prijavnice na sljedećoj poveznici najkasnije do 14. kolovoza. Oni koji zadovoljavaju formalne uvjete prijave, o tome će biti obavješteni od 16. do 30. kolovoza te će biti pozvani na testiranje.

Nakon završenog programa obrazovanja, sedmero polaznika dobit će priliku za rad u stvarnom radnom okružju uz stručno mentorstvo u jednoj od uspješnih sisačkih IT tvrtki, koje su partneri u projektu: Euroart93 d. o. o., Kreativa studio d. o. o., Fokus infoprojekt d. o. o. i Maracom j. d. o. o.

Cilj je projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj! povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovu zapošljavanju. Projekt provodi Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz podršku partnera: HGK – Županijska komora Sisak, Pučko otvoreno učilište Algebra, Područni ured Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruga IKS te tvrtke Euroart93 d. o. o., Kreativa studio d. o. o., Fokus infoprojekt d. o. o., Maracom j. d. o. o. i Applied Ceramics d. o. o.

Više informacija o projektu te prijavama za programe obrazovanja potražite na sljedećoj poveznici, na Facebook i Instagram profilu projekta pod nazivom Projekt AKO te pomoću oznake #projektAKO.

Kontakt-osobe:

Štefica Tominović, voditeljica projekta (telefon: 044/ 659-121, elektronička adresa: stefica.tominovic@hzz.hr).
Kristina Grabovica, projektna asistentica (telefon: 044/ 522-322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr).

Footer za objave .jpgHZZ logo.jpg