Strukovna grupacija trenutno nije aktivna radi isteka mandata predsjednika, zamjenika predsjednika i poslovnog tajnika.

3. sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa

U Županijskoj komori Sisak 24. ožujka 2015. godine održana je 3. sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa Županijske komore Sisak.

Na sjednici su predloženi kandidati odnosno tri tvrtke iz djelatnosti H 49.41 po NKD 2007 s područja Županijske komore Sisak za potrebe izborne sjednice Vijeća Udruženja cestovnog teretnog prometa Hrvatske gospodarske komore.

Prisutni članovi Strukovne skupine također su raspravljali i o aktualnoj problematici u cestovnom teretnom prometu.

2. sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa

U Županijskoj komori Sisak 30. svibnja 2014. godine održana je proširena 2. sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa ŽK Sisak.

Na sjednici se raspravljalo o problematici prijevoznika koji prometovanje teretnim motornim vozilima do sjedišta svojih tvrtki po određenim županijskim cestama na području SMŽ mogu obavljati samo uz potvrdu izdanu od strane Županijske uprave za ceste. Raspravljalo se i o problemima s kojima se prijevoznici susreću prilikom prilaza i prometovanja teretnim motornim vozilima kružnim tokom u gradu Kutini, a koji su vezani uz sigurnosni aspekt prometovanja. Osim prijevoznika sjednici su prisustvovali ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko – moslavačke županije Željko Marjanović te policijski službenici Policijske uprave Sisačko – moslavačke županije zaduženi za nadzor sigurnosti cestovnog prometa.

Sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa

U Županijskoj komori Sisak 24. travnja 2014. godine održana je izborna sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa ŽK Sisak.

Na sjednici su izabrani članovi Strukovne skupine, predsjednik i zamjenik predsjednika. Za novog predsjednika izabran je Branko Petrinec (PETRINEC TRANSPORT d.o.o. iz Lipovljana), a za zamjenika predsjednika Drago Slukan (SLU – KOM d.o.o. iz Kutine). Članovi Strukovne skupine na sjednici su upoznati s obvezama odnosno početnim kvalifikacijama i periodičnim izobrazbama profesionalnih vozača prema Direktivi 2003/59/EZ, a u vezi s upisom „KOD-a 95“ u vozačku dozvolu. Zaključci članova Strukovne skupine uputit će se Sektoru za promet i veze Hrvatske gospodarske komore.

Sjednica Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa
Izvor: HGK ŽK Sisak