Vrijeme održavanja: 15.02.2019.

Objavljeno: 06. 02. 2019. , Ažurirano: 19. 02. 2019.

U HGK - Županijskoj komori Sisak 15. veljače održala se izborna sjednica Strukovne grupacije metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije. Novi je predsjednik Strukovne grupacije Boris Prpić iz tvrtke Alas Info d.o.o., a dosadašnji predsjednik Ivica Redžić iz tvrtke Brodocentar d.o.o izabran je za zamjenika predsjednika. Tajnica Strukovne grupacije jest Aneta Radoš, viša stručna suradnica Županijske komore Sisak.

Ivica Redžić izvijestio je prisutne o svim aktivnostima Strukovne grupacije u njenome prvom mandatu. Strukovna grupacija, osnovana u studenom 2014. godine, pokrenula je inicijativu za povezivanje poslodavaca metaloprerađivača sa školstvom i obrazovnim sustavom. Održani su brojni sastanci na kojima se raspravljalo upravo o ovoj temi. Pokrenuta je promotivna kampanja Metalci su (opet) IN, radi predstavljanja metaloprerađivačkih tvrtki i zanimanja djeci u višim razredima osnovnih škola. Organiziran je zajednički nastup na Međunarodnom industrijskom sajmu u Celju 2017. godine, a u pripremi je i nastup na istom sajmu ove godine.

Izborna metaloprerađivači Prpić_2.jpg
Boris Prpić, novoizabrani predsjednik Strukovne grupacije metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije; Izvor: HGK

Novoizabrani predsjednik Boris Prpić iznio je svoju viziju i plan rada Strukovne grupacije. Naglasio je da je i dalje potrebno voditi dijalog na relaciji školstvo - tvrtke kako bi se zajednički radilo na motiviranju mladih za industrijska zanimanja, informiralo mlade i njihove roditelje o novom „izgledu“ industrije, novim tehnologijama i zanimanjima koja je prate. Nastavit će se promotivna kampanja Metalci su (opet) IN, jačat će se suradnja na lokalnoj, regionalnoj, ali i međunarodnoj razini. Ujedno, informirao je prisutne o pripremi projektne prijave ŽK Sisak i Industrijsko-obrtničke škole Sisak na Erasmus+ program, kojom će se stvoriti pretpostavke za povezivanje školstva i tržišta rada u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tajnica Udruženja metaloprerađivača u Republici Hrvatskoj Gordana Ribarić iznijela je prisutnima statistički pregled stanja u metaloprerađivačkoj industriji u RH te ih upoznala s aktivnostima Udruženja.

Na sjednici je usvojen i Poslovnik o radu te Plan rada Strukovne grupacije za iduće mandatno razdoblje.