Objavljeno: 05. 12. 2018. , Ažurirano: 17. 12. 2018.

Vrijeme održavanja: 07.12.2018.


Drugi partnerski sastanak u sklopu projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj održao se u HGK – Županijskoj komori Sisak u petak, 7. prosinca.  

Na sastanku je bilo riječi o odrađenim i predstojećim projektnim aktivnostima te dogovoru s IT tvrtkama partnerima (Euroart93, d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o. i MARACOM d.o.o.) o stručnom mentorstvu za programere i web-dizajnere, polaznike Algebrinih programa obrazovanja u Sisku.

Voditeljica projekta Štefica Tominović iz Područnog ureda Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upoznala je partnere s odrađenim aktivnostima u projektu. „Besplatni programi obrazovanja za mlade nezaposlene osobe iz Sisačko-moslavačke županije u dobi od 15 do 29 godina privode se kraju. U srpnju ove godine objavljen je poziv za mlade radi uključivanja u jedan od triju programa obrazovanja (web-dizajn, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL te programer internetskih aplikacija C# i ASP.NET). Od 107 prijavljenih kandidata, nakon odabira u programe obrazovanja, uključeno je 47 osoba, a nastava u Algebra centru u Sisku započela je 10. rujna. Program obrazovanja za web-dizajn završio je, a ostali programi obrazovanja u završnoj su fazi“, istaknula je Tominović.

Nakon obrazovanja mladih predstoji stručno mentorstvo u IT tvrtkama partnerima koje će trajati maksimalno tri mjeseca. Prilika je to da mladi korisnici projekta primijene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju. Uspješne sisačke IT tvrtke odabrat će kandidate za mentorstvo do kraja prosinca, a početak mentorstva očekuje se u siječnju iduće godine.

AKO_2. partnerski_2.jpg

U tijeku je i uređenje Centra za mlade u Područnom uredu Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u kojem će se u prvoj polovici iduće godine održati tri inovativne radionice za mlade nezaposlene osobe, o poduzetništvu, o mogućnostima koje za mlade nudi civilni sektor te o traženju posla u digitalnom okruženju. 

Tijekom dosadašnje provedbe projekta izrađeni su i promotivni materijali, projekt je promoviran na dvije radijske postaje (Petrinjski radio i Radio Quirinus), a postavljena su i četiri city light plakata u Sisku i Kutini).

Cilj je ovoga projekta povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina iz Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovu zapošljavanju.

Projekt provodi Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz podršku partnera: HGK – Županijske komore Sisak, Pučkog otvorenog učilišta Algebra, Područnog ureda Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruge IKS te tvrtki Euroart93, d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., MARACOM d.o.o. i Applied Ceramics d.o.o.

Vrijednost je projekta 812.231,91 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja ove godine do 13. srpnja iduće godine.

Više informacija o projektu potražite na sljedećoj poveznici, na Facebook i Instagram profilu projekta pod nazivom Projekt AKO te pomoću oznake #projektAKO.

Kontakt-osobe:
Štefica Tominović, voditeljica projekta (telefon: 044/659 121, elektronička adresa: stefica.tominovic@hzz.hr)
Kristina Grabovica, projektna asistentica (telefon: 044/522 322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr).

Footer za objave .jpgAKO_logotip.jpg

 

 

 

 

Drugi partnerski sastanak u okviru projekta AKO - Aktiviraj se i konkuriraj!