Vrijeme održavanja: 13.07.2020.

Objavljeno: 13. 07. 2020. , Ažurirano: 13. 07. 2020.

Vršitelj dužnosti predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik Josip Laća i stručna referentica Zorica Štambuk sastali su se 13. srpnja s direktorom hotela Olympia Vodice d.d. Darkom Bastićem.

Kompleks Olympia, smješten 500 metara istočno od središta Vodica te 30-ak metara od mora, idealan je spoj tradicionalnog i modernog. Više od 40 godina uspješnog rada jamstvo je kvalitete, a gostima su na raspolaganju potpuno obnovljeni te moderno opremljeni prostori i brojni sadržaji.
Otvoreni bazen, ekskluzivni beach barovi, Olympia Life wellness centar, suvremena teretana te kongresna i sportska dvorana, uz sobe i apartmane s pogledom na more i borovu šumu te izvrsna gastronomska ponuda – sve se to može pronaći u hotelu Olympia.
Novi Olympia Sky hotel otvoren je 2017. godine sa 149 smještajnih jedinica, od čega je 19 apartmana. Hotel je izgrađen s najvišim standardima ekološke učinkovitosti i s brojnim pratećim sadržajima. Na 9. katu nalazi se natkriven bazen s prekrasnim pogledom na zelene otoke, a na 10. katu nalazi se Sky restoran s odličnom a la carte ponudom.

U razgovoru s Laćom o problemima s pandemijom i utjecajem na turističke djelatnosti, a posebno hotelski smještaj, Bastić je istaknuo slabu popunjenost smještajnih kapaciteta kompleksa Olympia. "Trenutno imamo 220 gostiju, dok smo ih prošle godine u ovom razdoblju imali više od 800. Zapošljavamo 120 radnika, a lani smo ih imali 300. Plaće su korigirane još u ožujku, a znatnu pomoć nam predstavljaju donesene Vladine mjere koje koristimo, tako da unatoč lošoj popunjenosti, uspijevamo zasad zadržati radnike iako nas čeka neizvjesnost", rekao je Bastić.

"Trebamo svi biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo i za dobrobit svih, jedni drugima olakšati. U proteklom razdoblju Grad Vodice je smanjio iznos komunalne naknade, a sad su dostavili račune kao da je sezona uobičajena. To je velik problem te smo ih zamolili da još jednom razmotre svoju odluku o vraćanju punog iznosa komunalne naknade, s obzirom na nedovoljne prihode koje zbog objektivnih okolnosti ne možemo ostvariti i ne radimo punim kapacitetom", dodao je Bastić. Osvrnuo se i na medije koji bi plasirajući malo više pozitivnih priča mogli znatno pridonijeti promidžbi turizma i pomoći turističkom sektoru.

Bastić je izrazio zadovoljstvo posjetom i suradnjom s HGK – Županijskom komorom Šibenik te novim uslugama Komore, poput Digitalne komore, nove e-platforme za pružanje usluga članicama HGK, koju su Štambuk i Laća predstavili.