Vrijeme održavanja: 19.06.2020.

Objavljeno: 19. 06. 2020. , Ažurirano: 08. 07. 2020.

Vršitelj dužnosti predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik Josip Laća posjetio je 19. lipnja tvrtku Miab d.o.o. u Industrijskoj zoni Podi gdje se sastao s vlasnicima Ankicom i Matom Burićem.

Društvo Miab bavi se izgradnjom objekata, montažom postrojenja, proizvodnjom opreme i zaštitom materijala. Izvode sve vrste radova povezanih s izgradnjom, puštanjem u rad i održavanjem građevina u sustavima pitkih i otpadnih voda te energetskih sustava, montažom strojarske i elektroopreme, automatskim upravljanjem i regulacijom tehnoloških sustava te mjerenjen u vodovodnim sustavima. Imaju 50 zaposlenika i neprekidan trend rasta i širenja poslovanja.

Nakon obilaska pogona tvrtke Miab, u razgovoru s Laćom o poslovanju svoje tvrtke Burići su se posebno osvrnuli na prepreke na koje nailaze u postupcima javne nabave. Laća je istaknuo otvorenost Komore za pomoć pri rješavanju problema i pomoć pri izlasku na strana tržišta. Na sastanku su dogovorene i pokrenute aktivnosti za sudjelovanje predstavnika Miaba na Konferenciji o otpadnim vodama, komunalnom i čvrstom otpadu, koja će se 6. – 8. listopada održati na Zlatiboru u organizaciji Udruženja za tehnologiju voda i sanitarnog inženjerstva Srbije, Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije i suorganizaciji Privredne komore Srbije.

Ankica i Mate Burić zahvalili su na posjetu i izrazili svoje zadovoljstvo suradnjom s HGK – Županijskom komorom Šibenik.