Vrijeme održavanja: 21.01.2019.

Objavljeno: 22. 01. 2019. , Ažurirano: 22. 01. 2019.

Prisutni su predstavnici putničkih agencija na sjednici istaknuli iznimno uspješnu organizaciju konferencije Šibensko-kninska županija kao kreativan klaster, na kojoj je Hrvatska gospodarska komora - ŽK Šibenik u suradnji sa Sektorom za turizam HGK okupila renomirane DMK putničke agencije iz cijele Hrvatske, a domicilne su agencije na konferenciji predstavile svoju izletničku ponudu te tijekom B2B razgovora dogovorile poslovnu suradnju. Predloženo je da se konferencija ponovno organizira uoči predstojeće turističke sezone.

U vezi s Nacionalnim parkom Krka, istaknuto je kako je potrebno dogovoriti bolju suradnju s putničkim agencijama koje organizirano dovode goste da bi se osigurao što ugodniji boravak bez dodatnih čekanja na ulazak unatoč prethodno najavljenom dolasku grupe.

Na sjednici je predloženo da se organizira sastanak s Javnom ustanovom zaštićenih prirodnih vrijednosti Šibensko-kninske županije o smjeru uređenja Tvrđave sv. Nikole, uvrštene u UNESCO-vu kulturnu baštinu, na kojem bi i putničke agencije iznijele svoje stavove i potrebe o uvrštavanju ovog nezaobilaznog lokaliteta u svoju izletničku ponudu.

U vezi s Planom promocije u 2019. godini, zainteresirane članice Grupacije putničkih agencija organizirano će, uz financijsku podršku HGK, posjetiti sajam ITB Berlin, od 6. do 10. ožujka, na kojem je predviđeno i to da na štandu Turističke zajednice Šibensko-kninske županije vode B2B razgovore s partnerima i budućim poslovnim suradnicima te predstave turističku ponudu Županije.

Na sjednici je najavljena i edukativna radionica za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore, koja će se u Županijskoj komori Šibenik održati 21. i 22. veljače.