Vrijeme održavanja: 25.02.2020.

Objavljeno: 18. 02. 2020. , Ažurirano: 20. 02. 2020.

Hrvatska gospodarska komora organizira poslovne razgovore tvrtki s opskrbljivačima električnom energijom kako bi se tvrtke upoznale s načinima na koje mogu smanjiti trošak za energiju. Prvi takvi razgovori u 2020. godini održat će se 25. veljače 2020. u Županijskoj komori Zadar, na adresi Špire Brusine 16.

Poslovni su razgovori nastavak radionica Tržište električne energije za poduzetnike, održanih prošle godine, nakon što je Komora uočila da njene članice nedovoljno poznaju tržišta električne energije te stoga za nju plaćaju nepovoljnu cijenu

Na razgovorima će se, nakon što opskrbljivači (HEP Opskrba d.o.o. i E.ON Hrvatska d.o.o. – prije RWE Hrvatska d.o.o.) predstave programe u vezi obaveze energetske učinkovitosti, održati izravni pojedinačni razgovori o mogućnost ugovaranja opskrbe električnom energijom, ali i drugih modela vezanih uz obaveze energetske učinkovitosti.

S obzirom da opskrbljivači imaju zakonsku obavezu ostvarivanja ušteda, međusobno ugovaranje mjera vezanih za energetsku učinkovitost ili proizvodnju energije iz obnovljivih izvora za vlastite potrebe obostrani je interes opskrbljivača i njihovih klijenata. Pri tome je opskrbljivač spreman ponuditi realizaciju projekta uz projektno financiranje po ESCO modelu (naplata iz ušteda energije), ali je potrebno detalje dogovoriti za svaki pojedinačni slučaj s opskrbljivačem.

Za pripremu sastanaka potrebna nam je informacija o zainteresiranim sudionicima, zato molim da se javite što prije, kako bi se predstavnici opskrbljivača pripremili za razgovor.

Program razgovora možete pronaći u pratećim dokumentima.