Strukovna skupina cestovnoga linijskog prijevoza putnika

Slijedom iskazanog interesa prijevoznika, na sjednici održanoj 11.ožujka 2015.godine, osnovana je Strukovna skupina cestovnog linijskog prijevoza putnika Šibensko-kninske županije.

Na temelju članka 53., a u skladu s člancima 44.-52- Statuta Hrvatske gospodarske komore, usvojen je Poslovnik o radu Strukovne skupine, s napomenom da je na prijedlog prijevoznika u Članak 7. Stavak 3. dodano da pravo glasovanja i odlučivanja na sjednici imaju nazočni predstavnici, bez obzira na kvorum, kako bi se na sjednici predložene teme iz dnevnog reda mogle učinkovitije provoditi kroz donesene zaključke i prijedloge za daljnje aktivnosti.
Za predsjednika Strukovne skupine cestovnog linijskog prijevoza putnika Šibensko-kninske županije jednoglasno je izabran Dražan Čupić iz tvrtke Ines Tours d.o.o., a za zamjenika jednoglasno je izabran Mario Pražen iz tvrtke Pražen Putovanja d.o.o.

Na sjednici se raspravljalo o aktualnoj problematici prijevoznika linijskog prijevoza putnika te daljnjim aktivnostima kroz rad Skupine, u prvom redu kroz suradnju s relevantnim institucijama, inspektoratom kroz suzbijanje nelegalnog rada i uzimanja putnika prijevoznicima, školama i županijom vezano za ugovore za prijevoz školske djece, problematici kategorizacije autobusnih kolodvora i slično.

Contacts

  • Županijska komora Šibenik Adresa: fra Jerolima Milete 31 22000 Šibenik Email: hgksi@hgk.hr Tel: +385 22 311600 Fax: +385 22 311610 predsjednik: Ivan Soža direktorica: Magda Lakoš-Mioč
  • Županijska komora Šibenik Šibenik County Chamber Tel: +385 22 311600 Email: hgksi@hgk.hr