Vrijeme održavanja: 14.07.2020.

Objavljeno: 14. 07. 2020. , Ažurirano: 16. 07. 2020.

U Županijskoj komori Šibenik 14. srpnja održan je sastanak Strukovne grupacije uljara i maslinara HGK – Županijske komore Šibenik.

Tajnik Strukovne grupacije Davor Antica pozdravio je prisutne uime HGK te istaknuo dobru suradnju s uljarima i maslinarima Šibensko-kninske županije, dok je v. d. predsjednika HGK – Županijske komore Šibenik Josip Laća iskazao zadovoljstvo te podržao inicijativu i ideju o unaprjeđenju i brendiranju ulja Dalmacije na svjetskom tržištu.  

Predsjednik Strukovne grupacije Tomislav Duvnjak upozorio je na potrebu da uljari i maslinari na manifestaciji New York International Olive Oil Competition potvrde svoju kvalitetu i tako na svjetskoj karti kvalitetnih ulja Dalmacija bude prepoznata kao regija ekstra djevičanskih ulja. 

Tajnik Udruge Dalmatinskih uljara Damir Buntić predložio je da se na Danima mladog maslinovog ulja u Dalmaciji educiraju maslinari i uljari o nužnosti da konačan proizvod – ekstra djevičansko ulje bude pakiran u adekvatnoj i prepoznatljivoj ambalaži. "U konačnici, cilj je same manifestacije da se maslinari educiraju i da ocjenjujemo samo ulja koja nisu u rinfuzi", rekao je Buntić.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Šibensko-kninske županije Višnja Marasović izrazila je zadovoljstvo inicijativom. "Županija će, kao i dosad podržati manifestaciju i ideju brendiranja ulja dalmatinske regije", kazala je Marasović.

Na sastanku je dogovoreno da HGK i dalmatinske županije okupe i motiviraju uljare i maslinare te izaberu najbolja maslinova ulja koja će biti perjanice u brendiranju ulja Dalmacije na svjetskim manifestacijama.