Vrijeme održavanja: 13.03.2019.

Objavljeno: 14. 03. 2019. , Ažurirano: 14. 03. 2019.

Pozdravnim riječima prisutnima su se obratili dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica i prodekanica za nastavu Tanja Radić Lakoš.

U uvodnom dijelu manifestacije o načinima zapošljavanja i započinjanja poslovne karijere govorila je Katarina Maglov iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, a o hrvatskome turizmu i ulozi HGK u promicanju dualnog obrazovanja i zapošljavanja u turizmu, potrebama i očekivanjima poslodavaca, studentima je govorila Ines Ljubica, viša stručna savjetnica ŽK Šibenik.

"Prihvaćanjem poslova putem stručne prakse svaka osoba dolazi do konkretnih saznanja o vlastitim sposobnostima i mogućnostima napredovanja, gradi svoju poslovnu karijeru te stječe kompetentnost u obavljanju svih poslova u procesu rada, a prolaskom svih faza dolazi se do ciljanih ostvarenja. Diploma o završetku formalnoga stručnog obrazovanja bez adekvatne stručno vođene prakse ne jamči uspjeh - to je samo početak neizvjesnog puta u labirintu tržišta rada koji je sve zahtjevniji i pred mlade ljude postavlja nepremostive prepreke do postizanja životnih i poslovnih ciljeva", istaknula je Ljubica.

Svoja iskustva susreta s tržištem rada nakon diplomiranja nazočnima su prenijeli bivši studenti Veleučilišta i članovi Udruge Alumni VUŠ Sanja Gacanin i Vinko Livaković.

U drugom dijelu manifestacije organiziran je susret poslodavaca i studenata. Studentima su se predstavili poslodavci iz tvrtki Amadria Park, Le Méridien Lav Split, Radisson Blu Resort & Spa Split, Hotel Olympia & Olympia i Zagrebačka banka, s kojima su studenti razgovarali o mogućnostima i uvjetima zapošljavanja.