Vrijeme održavanja: 22.11.2021.

Objavljeno: 23. 11. 2021. , Ažurirano: 23. 11. 2021.

Konferencija "Potencijali za razvoj luksuznog turizma na Kvarneru" održana je 22. studenoga, u hotelu Ambasador u Opatiji. 

"Rijeka, Opatija i Kvarner predstavljaju prirodno okruženje za širenje europske vizije plave i zelene ekonomije – one temeljene na održivom gospodarstvu, obnovljivoj energiji i zelenim tehnologijama. Obalni turizam, lučki, pomorski i prometni sektor, ribarstvo i marikultura posebno su značajne gospodarske djelatnosti plavog gospodarstva u Primorsko-goranskoj županiji. U tom smislu realizacija potencijala luksuznog turizma pogotovo u destinaciji kao što je Opatija, koja je to i povijesno bila svakako znači odmak od masovnog turizma i pomak prema održivijem iskorištenju naših prirodnih potencijala i pomak prema održivijem turizmu i turizmu većih dodatnih vrijednosti", istaknu je na konferenciji Heri Bezić, predsjednik Županijske komore Rijeka.

"Zbog svega toga je HGK – Županijska komora Rijeka 2019. godine pokrenula i organizirala gospodarsku manifestaciju AdRia4Blue – kao promociju plavog gospodarstva i održivog razvoja. Prepoznajemo da investicije grupacije Lürssen na Kvarneru, ne samo u turistički sektor, predstavljaju sve što smo organizacijom gospodarske manifestacije AdRia4Blue željeli pokrenuti i promovirati, jer zaista mogu značiti točku prekretnicu na gospodarstvo PGŽ-a", konkretizirao je Bezić.

Inače, grupacija Lürssen, poznata po svojem brodogradilištu megajahti u njemačkom Bremenu, prije dvije godine je postala većinski vlasnik Liburnia Riviera hotela, a nedavno su najavili otvaranje brodograđevnog konstruktorskog centra u Rijeci u prostoru bivše tvornice Torpedo, koju su zakupili na 30 godina.

Konferenciju je organizirao Novi list, a HGK – ŽK Rijeka je bila partner konferencije.