Objavljeno: 21. 03. 2017. , Ažurirano: 22. 03. 2017.

U sklopu aktivnosti mobilnih timova HGK, tim Županijske komore Rijeka u kojem su bili viši stručni savjetnik Zlatko Mičetić, stručni suradnik Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet, trgovinu i turizam Diana Felker i voditeljica Područnog ureda HBOR-a Vesna Bartolović Stančić, posjetio je tvrtku Stanger d. o. o. u Lovranu gdje su se sastali s vlasnikom Borisom Štangerom.

Vesna Bartolović Stančić navela je kako HBOR u sklopu svojih aktivnosti financiranja poduzetnika nudi više od 30 različitih kreditnih programa namijenjenih financiranju investicijskih projekata i obrtnog poslovanja, pri čemu je istaknula posebne programe za financiranje turističkih projekata – Turizam i EU projekti privatnog sektora, kao i program za financiranje obrtnog poslovanja u turizmu.

Zlatko Mičetić uvodno je predstavio aktivnosti i usluge HGK; zastupanje interesa članica, djelovanje mobilnih timova, rad strukovnih skupina, organizaciju edukacija, pružanje podrške razvoju poduzetništva, informiranje o izvorima financiranja, zakonodavstvu, vršenje javnih ovlasti te podizanje nacionalne svijesti komorskim projektima. Istaknuo je da je cilj komore prepoznati potrebe poduzetnika te im pomoći i poduprijeti ih u njihovu poslovanju, pa vođeni tom mišlju HGK -ŽK Rijeka uskoro planira organizirati ciklus menadžerskih edukacija koje bi obuhvaćale aktualne teme upravo iz segmenata poslovanja koji su najproblematičniji u poslovanju.

Diana Felker predstavila je online Katalog hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore te upis u njega, modul za korištenje usluge poreznog savjetovanja te koje su mogućnosti i prednosti stjecanja komorskih znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Boris Štanger govorio je o povijesti Pansiona koja seže u 1983. godinu kada su njegovi roditelji započeli s uslugom pružanja smještaja koja se nastavlja i danas te prerasta u jedan od najprepoznatljivijih objekata dugogodišnje obiteljske i ugostiteljske tradicije u Lovranu. Istaknuo je kako se obiteljski projekt iz godine u godinu nadograđuje, pa će tako ove godine objekt imati na raspolaganju 25 soba visokog standarda. Pansion radi cijele godine, posjeduje privatnu plažu te je smješten u blizini turističkih središta kao što su Opatija, Moščenička Draga, Ika, Ičići i Mošćenice.

Iako Pansion godinama uspješno posluje, požalio se na problem rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa će im oko toga, ako je moguće, HGK - ŽK Rijeka pokušati pomoći.