Objavljeno: 21. 03. 2017. , Ažurirano: 23. 03. 2017.

U okviru aktivnosti mobilnih timova HGK, tim Županijske komore Rijeka u kojem su bili viši stručni savjetnik Zlatko Mičetić, stručni suradnik Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet, trgovinu i turizam Diana Felker i voditeljica Područnog ureda HBOR-a Vesna Bartolović Stančić, posjetili su 03. ožujka 2017. tvrtku Arhipelag d. o. o. (Botel Marina) u Rijeci gdje su razgovarali s voditeljem objekta Andrejemom Kušetom

Zlatko Mičetić uvodno je predstavio aktivnosti i usluge HGK; zastupanje interesa članica, djelovanje mobilnih timova, rad strukovnih skupina, organizaciju edukacija, pružanje potpore razvoju poduzetništva, informiranje o izvorima financiranja, zakonodavstvu, obavljanje javnih ovlasti te podizanje nacionalne svijesti putem komorskih projekata. Također, u svrhu poboljšanja poslovanja članica, ŽK Rijeka planira započeti i novi ciklus menadžerskih edukacija koje bi obuhvaćale aktualne teme upravo iz segmenata poslovanja, koji su članicama najinteresantniji.

Vesna Bartolović Stančić navela je da HBOR u okviru  svojih aktivnosti financiranja poduzetnika nudi više od 30 različitih kreditnih programa namijenjenih financiranju investicijskih projekata i obrtnog poslovanja, pri čemu je istaknula posebne programe za financiranje turističkih projekata – Turizam i EU projekti privatnog sektora, ali i program za financiranje obrtnog poslovanja u turizmu. Diana Felker iznijela je informacije u vezi s online Katalogom hrvatskih proizvoda HGK te u vezi s upisom u nj, zatim u vezi s modulom za korištenje usluge poreznog savjetovanja, a govorila je i o tome koje su mogućnosti i prednosti stjecanja komorskih znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Andrej Kušeta osvrnuo se na poslovanje botela i rekao da su izuzetno zadovoljni popunjenošću kapaciteta broda te da zasad nemaju u planu nove investicije, već samo preuređenje komandnog mosta koji bi pretvorili u mali muzej za goste, u dogovoru s Pomorskim i povijesnim muzejem Rijeka.

Posebno je skrenuo pozornost na problem specifičnosti hostela tj. botela i toga kako ih tretiraju nadležna tijela, a i na pitanja kojem ministarstvu pripadaju s obzirom na djelatnost. Inače, brod Marina posljednji je put plovio krajem 2005. godine, u sklopu natjecanja u podvodnom ribolovu u Malom Lošinju. U srpnju 2006. godine kupuje ju Arhipelag d. o. o. iz Malog Lošinja. Do 2011. godine, brod je smješten u Malom Lošinju, nakon čega seli u Rijeku. Tijekom 2013. godine cijeli je brod detaljno renoviran, uređeni su smještajni kapaciteti i obnovljen restoran koji nudi vrhunske specijalitete mediteranske hrane, ali i tradicionalna jela hrvatske kuhinje.