Vrijeme održavanja: 22.05.2019.

HGK – Županijska komora Rijeka, u suradnji s Edukacijsko-savjetodavnim centrom Optimum, organizira radionicu koja će se održati u srijedu, 22. svibnja, od 12 sati i 30 minuta do 16 sati, u Županijskoj komori Rijeka, mala dvorana, II. kat, na adresi Bulevar oslobođenja 23 u Rijeci. 

Cilj je radionice sudionicima prenijeti ključno znanje o motivaciji i razvoju zaposlenika te koracima u delegiranju, negativna i pozitivna iskustva u delegiranju te nove načine delegiranja i davanja povratne informacije. Podijelit će se obrasci za delegiranje koji pomažu u prenošenju posla.

Teme radionice:

- zašto delegirati, što delegirati, a što ne
- odabir osobe za delegiranje
- dvije razine delegiranja – delegiranje metode i delegiranje rezultata (ovlašćivanje)
- što se mora dogovoriti prije završetka razgovora između podređenog i nadređenog
- kako pratiti tok posla – sastanak za praćenje
- davanje povratne informacije – jednominutna kritika koja ne uništava motivaciju
- pohvala i emocionalni bankovni račun.

O predavačima:

Barbara Marot diplomirana je psihologinja. Karijeru je započela u tvrtki u kojoj je osmislila ciklus seminara Psihologija prodaje i proces za pomoć pri odabiru novih kadrova. Seminare su slušali brojni polaznici iz cijele regije, a kadrovi su odabrani za vrlo različite tvrtke i najrazličitija radna mjesta.
S Alenom Marotom 2005. godine pokreće Edukacijsko-savjetodavni centar Optimum koji tvrtkama pomaže pri odabiru i razvoju kadrova. Višegodišnjom edukacijom u organizaciji William Glasser Institutea stječe certifikat za primjenu Teorije izbora i Realitetne terapije čime dodatno pomaže klijentima u rješavanju kadrovskih pitanja i izazova. Tijekom rada u Optimumu osmislila je i održala brojne seminare iz područja rukovođenja, kvalitete usluge te područja upravljanja kadrovima.

Alen Marot diplomirani je psiholog koji je cijelu svoju karijeru proveo u širem području organizacijske psihologije i menadžmenta proučavajući i prenoseći spoznaje o tome kako se može raditi pametnije na korist svih uključenih.
Radio je u odjelu ljudskih resursa farmaceutske tvrtke gdje je organizirao edukacije, provodio selekciju i sudjelovao u uvođenju sustava godišnjih razgovora. O praćenju radne uspješnosti i godišnjim razgovorima te anketnom ispitivanju organizacijske klime i kulture još je više naučio u konzultantskoj kući koja je u to vrijeme bila vodeća u području ljudskih resursa za Sloveniju i Hrvatsku.
Sudjelovao je u programu W. Edwards Deming Institutea iz Washingtona tijekom kojeg je stekao dubinsko razumijevanje pristupa Vođenja putem potpune kvalitete i shvatio da nije sve u ljudima, već je mnogo toga i u sustavu u kojemu rade.

Prijave za sudjelovanje na seminaru otvorene su do utorka, 21. svibnja, ili do popunjenja slobodnih mjesta.

Program

Vrijeme Aktivnost
12:15 - 12:30 Registracija sudionika
12:30 - 14:00 zašto, kako i što delegirati, a što ne; odabir osobe za delegiranje i dvije razine delegiranja – delegiranje metode i delegiranje rezultata
14:00 - 14:15 pauza
14:15 - 15:45 kako pratiti odvijanje posla i davanje povratne informacije; pohvala i emocionalni bankovni račun
15:45 - 16:00 Pitanja i odgovori