Objavljeno: 12. 06. 2019. , Ažurirano: 12. 06. 2019.

Mobilni tim HGK – ŽK Rijeka "Komora pred vašim vratima" posjetio je 22. svibnja tvrtku Nekretnine Aurea d.o.o. Krk. Članovi tima bili su direktorica HGK – ŽK Rijeka Vita Dujmović, viša stručna suradnica Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet i trgovinu HGK – ŽK Rijeka Sara Štrljić, voditeljica Područnog ureda HBOR-a Vesna Bartolović Stančić, rukovoditeljica Odsjeka za rad s poslodavcima HZZ-a Ana Parlov Kaić i ovlaštena savjetnica Raiffeisen mirovinskih fondova Dolores Travalja, a primila ih je Divna Rosandić, direktorica agencije za trgovinu nekretninama Nekretnine Aurea d.o.o. Krk.

Nekretnine Aurea jest agencija za posredovanje u prometu nekretninama osnovana 1997. godine, a bavi se uslugama posredovanja prodaje i kupnje nekretnina na otoku Krku. Agencija također pruža usluge stručnog i pravnog savjetovanja te pomoć pri procesu ishodovanja građevinskih dozvola u suradnji s projektantskim i geodetskim uredima. U ponudi agencije nalaze se obiteljske kuće, stanovi, apartmani, zemljišta i luksuzne nekretnine. Agencija ističe da su zadovoljni kupci i prodavatelji dokaz njihova uspješnog dugogodišnjeg i poštenog rada te da su iskustvo i kreativnost najveće prednosti agencije.

Dujmović je predstavila aktivnosti i usluge HGK: zastupanje interesa članica, djelovanje mobilnih timova, rad strukovnih skupina, pružanje potpore u internacionalizaciji poslovanja pronalaskom novih tržišta i partnera, sudjelovanje na sajmovima, informiranje o izvorima financiranja i zakonodavnu potporu. Dujmović je čestitala tvrtki na 25. obljetnici poslovanja koju tvrtka ove godine slavi. Štrljić je izvijestila o usluzi poreznog savjetovanja za članice HGK, edukacijama, besplatnim kodovima koje HGK dodjeljuje članicama za preuzimanje pročišćenih tekstova zakona na portalu zakon.hr, upisu na platformu Digitalna komora te ostalim uslugama koje HGK nudi.

Bartolović Stančić izvijestila je o financijskim instrumentima koje HBOR nudi, naglasivši kako je HBOR primarno razvojna banka, kojoj je osnovna misija rast i razvoj poduzetništva. Parlov Kaić govorila je o različitim mjerama zapošljavanja koje HZZ nudi za poslodavce te o potporama za zapošljavanje. Travalja je predstavila Raiffeisen dobrovoljne mirovinske fondove, programe i mogućnosti stimulacije zaposlenika putem kombinacije uplata u III. stup i životnog osiguranja. Dogovoren je nastavak aktivnosti sudionika sastanka.