Vrijeme održavanja: 16.10.2020.

Objavljeno: 08. 10. 2020. , Ažurirano: 15. 10. 2020.

HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) pozivaju vas na webinar Kreditiranje izvoznika i osiguranje izvoza, koji će se održati u petak, 16. listopada, u 10 sati.

Webinar je  namijenjen izvoznicima, poslovnim subjektima koji planiraju izvoz te posrednim izvoznicima – dobavljačima izvoznika.
Izvoznicima se smatraju poduzetnicima koji najmanje pet posto svojih poslovnih prihoda ostvaruju na stranim tržištima. Posrednim izvoznicima smatraju se poduzetnici koji mogu dokazati indirektne prihode/primitke u visini od najmanje 5 posto poslovnih prihoda na stranim tržištima ostvarenim preko drugih poslovnih subjekata (izvoznika).

Sadržaj webinara:

  • Kreditiranje pripreme izvoza - kreditiranje obrtnih sredstava namijenjenih pripremi proizvodnje za izvoz i naplati obavljenog izvoza
  • Program osiguranja portfelja kredita za likvidnost izvoznika – COVID-19 mjera
  • Osiguranje portfelja kredita MSP-a
  • Osiguranje izvoza kroz: naplatu potraživanja; izvozne činidbene garancije; kredit inozemnom kupcu/banci kupca; osiguranje kredita za pripremu izvoza; osiguranja portfelja kredita za obrtna sredstva za izvoznike
  • Izvozne bankarske garancije – garancije se izdaju radi sudjelovanja na međunarodnim nadmetanjima i zaključivanja ugovora u cilju realizacije izvoza roba, radova i usluga.

Webinar će održati Cinzia Zubin, voditeljica Područnog ureda za Istru Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Predviđeno trajanje webinara je 60 minuta.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno, a održat će se putem aplikacije Microsoft Teams. Na webinar se možete prijaviti online prijavnicom: