Vrijeme održavanja: 06.10.2020.

Objavljeno: 07. 10. 2020. , Ažurirano: 08. 10. 2020.

Konferencija Žene i mediji u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG – ogranak Istra, HGK - Županijske komore Pula  i Zajednice Talijana Pula – Pola održana je 6. listopada u Puli, u prostorijama Zajednici Talijana. Konferencija je organizirana u cilju osnaživanja žena u medijima te prezentacije njihovih primjera dobre prakse – kako uskladiti poslovno i privatno te kako realizirati posao u otežanim uvjetima rada uzrokovanim epidemijom bolesti COVID-19. 

Na konferenciji je bilo govora o medijima nekad i danas, dobu epidemije virusa SARS-NCoV-2; zapošljavanju i kadrovima; slobodi odlučivanja; financiranju; marketingu; programskoj shemi; usporedbi lokalnog i nacionalnog; novoj opremi i trendovima te o zastupljenosti žena u medijima.

Uime organizatora sudionike konferencije pozdravili su predsjednica Udruge Krug - ogranka Istra Gordana Restović, predsjednica Zajednice Talijana Pula – Pola Tamara Brussich i predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna  Jaklin Majetić.

Jaklin Majetić je izrazila veliko zadovoljstvo organiziranjem ovakog skupa te je pozvala sve sudionice da se registriraju u besplatni sustav Digitalne komore te da koriste sve dostupne podatke o poslovnim subjektima u Republici Hrvatskoj. Predstavila je i brošuru Obveza kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom i mogućnosti zamjenskog ispunjenja kvota.

Sudionice panela Upravljačke funkcije u ženskim rukama bile su Maja Bizjak (glavna urednica Medulin FM-a i članica Uprave Medulinske rivijere d.o.o.), Kornelija Benazić (HRT Centar Pula, rukovoditeljica) i Darija Božac Marijanović (Regional Express, direktorica). Uz moderatoricu Gordanu Restović panelistice su se osvrnule na praksu pri zapošljavanju u medijima, a razgovaralo se i o financiranju, programskim shemama, vrućim temama i publici kojoj su programi namijenjeni. 

Na panelu Novinarstvo i kako to vide žene bilo je riječi o stresu na radnom mjestu, izboru tema i uređivanju medijskih sadržaja, a panelistice su su bile Petra Fabian Kapov (Nova Tv, novinarka), Ksenija Mezgec Joka (TV Nova Pula, novinarka i urednica) i  Martina Pereša (Rovinj FM), a moderatorica Tatjana Kaštelan (HTV Radio Pula, novinarka i urednica).