Izvor: Pixabay

Konferencija u Puli: Izvrsnost u enogastronomiji – izazovi, trendovi i obrazovanje


Objavljeno: 16. 05. 2022. , Ažurirano: 18. 05. 2022.


Pozivamo vas na konferenciju Izvrsnost u enogastronomiji – izazovi, trendovi i obrazovanje, koja će se održati u srijedu, 25. svibnja, u 10 sati, u Kinu Valli (I. kat), na adresi Giardini 1 u Puli.

Cilj konferencije je doprinijeti promišljanju o zahtjevima i očekivanjima turista koji se stalno mijenjaju, kao i ponuda i usluge turističkog sektora. Raspravljat će se o izazovima plasmana lokalnih proizvoda u ugostiteljstvo i turizam te o izazovima obrazovanja ljudskih potencijala kao i popularizaciji zanimanja u ugostiteljstvu. Suradnja predstavnika partnera i sektorskih stručnjaka na konferenciji doprinijet će postizanju strateške suradnje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u postizanju izvrsnosti u obrazovanju i usavršavanju ljudskih potencijala te u pozicioniranju regionalnog centra KLIK Pula kao generatora razvoja ideja, inovacija i izvrsnosti u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2020. – 2023., u suradnji sa sljedećim partnerima: Istarska županija, Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatska gospodarska komora – županijska komora Pula, Arena Hospitality Group d.d., AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o., Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Maistra d.d., Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d., Grad Pula – Pola.

Svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma - KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja ljudskih potencijala izvrsne kvalitete, u skladu s potrebama visoko kvalitetnih smještajnih i uslužnih kapaciteta.

Konferenciju organizira ju Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula kao partner na projektu.

Zainteresirani se mogu prijaviti obrascem u nastavku, najkasnije do 24. svibnja.

Program

Vrijeme Aktivnost
25.05.2022
09:15 - 09:45 Registracija sudionika
09:45 - 10:00 Pozdravni govori
10:00 - 11:00 1. panel: Izazovi proizvodnje lokalnih proizvoda i plasmana u ugostiteljsko–turističke objekte
11:15 - 12:30 2. panel: Viši standardi obrazovanja za bolje poslovne rezultate
12:30 - 13:00 Radionica/predavanje – ZERO WASTE – život bez otpada