Vrijeme održavanja: 16.07.2020.

Objavljeno: 17. 07. 2020. , Ažurirano: 17. 07. 2020.

Strukovna grupa hotelijera i ugostitelja, nautičkog turizma i putničkih agencija Županijske komore Otočac je na sjednici 16. srpnja, zbog prestanka mandata dosadašnjeg predsjedništva, izabrala novo rukovodstvo za razdoblje od četiri godine. Grupu će kao predsjednica predstavljati Antonija Milković, predstavnica tvrtke Zelengaj d.o.o. iz Gospića i vlasnica turističke agencije Hanatours, zamjenica predsjednice Danijela Nekić, predstavnica obrta Zec i direktorica hotela Art iz Senja kao dobrovoljna članica HGK, a funkciju poslovnog tajnika će obavljati Irena Banić, viša stručna suradnica u ŽK Otočac.

Uz biranje novog vodstva, okupljeni su raspravljali i o utjecaju krize uzrokovane bolešću COVID-19 na poslovanje u turizmu te donijeli smjernice rada za buduće razdoblje povezane s praćenjem regulatornog okvira, koordinaciju i lobiranje prema interesima članica, zatim uz razvoj turističkih i ugostiteljskih djelatnosti, podizanje konkurentnosti i profitabilnosti poslovanja sektora, umrežavanje i edukaciju članica.

Strukovna grupa hotelijera i ugostitelja, nautičkog turizma i putničkih agencija djeluje u Županijskoj komori Otočac sa zajedničkim ciljem zastupanja interesa članica radi poboljšanja njihove profitabilnosti, konkurentnosti i odgovornog poslovanja te unapređivanja turističke ponude. Mogućnost ravnopravnog sudjelovanja u radu Strukovne grupe imaju sve pravne osobe registrirane za djelatnost hotelijerstva i ugostiteljstva, nautičkog turizma i putničkih agencija sa sjedištem u Ličko-senjskoj županiji koje su spremne vlastitim doprinosom osigurati bolje uvjete u djelatnosti turizma. Sve se aktivnosti provode radi provedbe politike pozitivnog i održivog poslovanja članica Strukovne grupe.