Vrijeme održavanja: 12.09.2019.

Objavljeno: 03. 09. 2019. , Ažurirano: 03. 09. 2019.

Novi Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma predviđa uspostavu Registra stvarnih vlasnika koji operativno vodi Financijska agencija (FINA). Obavijest Ministarstva financija, Ureda za sprječavanje pranja novca o Registru možete naći na web-stranici HGK na poveznici

U povodu objave Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika (Narodne novine broj 53/19) te kako bi što veći broj pravnih subjekata pravodobno i na pravilan način unio podatke o stvarnom vlasniku u Registar, Hrvatska gospodarska komora i Ured za sprječavanje pranja novca organiziraju edukaciju putem multimedijskog sustava Ministarstva financija.

Edukaciju će održati predstavnici Ureda za sprječavanje pranja novca prezentacijom koja će se istovremeno projicirati u prostorijama više županijskih komora putem multimedijskog sustava Ministarstva.

Pozivamo Vas na edukaciju koja će se održati u četvrtak, 12. rujna, u 14 sati u Županijskoj komori Otočac, na adresi Kralja Zvonimira 16 (I. kat), Otočac. 

Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prijavu putem online obrasca.

 

Program

Vrijeme Aktivnost
13:45 - 14:00 Registracija sudionika
14:00 - 16:30 Ministarstvo financija, Ured za sprječavanje pranja novca - Informacija o Registru stvarnih vlasnika - Međunarodni standardi i zakonske odredbe o Registru stvarnih vlasnika - materijalne odredbe Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (članci 32. do 36. Zakona) - prekršajne odredbe (članak 153. st. 4. do 18. Zakona) - Pravilnik o Registru stvarnih vlasnika - Način upisa podataka u Registar stvarnih vlasnika putem web aplikacije uz korištenje digitalnog certifikata - Način upisa podataka u Registar stvarnih vlasnika u poslovnici Financijske agencije Obrasci za upis podataka u Registar stvarnih vlasnika i Upute za popunjavanje Obrazaca