Vrijeme održavanja: 08.11.2021. - 22.11.2021.

Objavljeno: 02. 11. 2021. , Ažurirano: 17. 11. 2021.

Strukovna grupa kulturnog turizma HGK – Županijske komore Otočac organizira besplatni webinar Kulturna baština i turizam - partnerstvo i novi trendovi.

Edukacija se izvodi online, u dva dijela, 8. i 22. studenoga, od 14 do 16 sati, a vodit će je Romana Lekić, profesorica visoke škole u trajnom zvanju na visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu

Prvo predavanje je cjelina koja će obraditi općenito arhetipove i stereotipove uz analizu diskursa i mitološke osnove. Drugo predavanje će staviti naglasak na ženske arhetipove i obraditi konkretne ženske povijesne likove za nove i drugačije turističke priče. Kao konkretne primjere izabrali smo dva ženska lika iz povijesti kvarnerskog područja – Karolinu Riječku i Cristinu Scott, te tri žene Frankopanke koje su vezane za područje Otočca - Doroteja, Jelena i Barbara.

Zainteresirani za webinar mogu se prijaviti online prijavnicom u nastavku, a poveznicu za Microsoft Teams događaj dobit će dan prije webinara na adresu elektroničke pošte navedenu u prijavi.