Na Međunarodnome poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji se ove godine održava 11. – 17. svibnja, proizvođači iz Ličko-senjske županije sudjelovali su sa svojim proizvodima u ukupno četirima robnim kategorijama te su ostvarili vrlo zapažene rezultate. Ove su godine svi oni dobitnici velikih zlatnih medalja, i to: u ocjenjivanju kvalitete proizvoda od voća i povrća i voćnih sokova OPG Bogdanić Helene iz Otočca za pekmez od šljiva – bez šećera, u ocjenjivanju kvalitete sjemenskog materijala biljnog porijekla Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir, sorta vineta, u ocjenjivanju kvalitete proizvoda na bazi žita i brašna, konditorskih proizvoda i šećera Tušak d.o.o. iz Gospića za proizvod Speci Intense te u ocjenjivanju kvalitete mliječnih proizvoda, sireva i sladoleda Tomaić commerce d.o.o. – Sirana Runolist iz Otočca za sir škripavac i sir Runolist.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveća je poljoprivredna manifestacija u jugoistočnoj Europi na kojoj se predstavljaju najznačajniji proizvođači iz ovog sektora gospodarstva. Tradicija Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu duga je gotovo devet desetljeća, a ove godine sudjeluje 1518 izlagača koji predstavljaju proizvode i usluge iz 61 države.

Ocjenjivanje kvalitete, međutim, dugovječnije je od samog sajma, a da je riječ o respektabilnim i cijenjenim imenima koja rade u pojedinim povjerenstvima, dokaz je i sve veći broj proizvođača koji svoje proizvode šalju na ocjenjivanje kvalitete baš na ovaj sajam. Stručna povjerenstva su ovogodišnje ocjenjivanje kvalitete označila kao "nikad više (proizvoda) i nikad bolje (kvalitete)". Ususret najvećem agrobiznis-događaju u ovom dijelu Europe, 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na ocjenjivanju kvalitete proizvoda u velikom broju robnih kategorija najboljima su uručena i priznanja. 

Sajam je prigoda da se ostvare i konkretni pregovori o budućoj suradnji HGK – ŽK Otočac i Privredne komore Vojvodine u poduzetništvu žena, poljoprivredi i turizmu.