Vrijeme održavanja: 21.01.2019.

Objavljeno: 21. 01. 2019. , Ažurirano: 22. 01. 2019.

U Županijskoj komori Otočac 21. siječnja održan je sastanak zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača Ličko-senjske županije i predstavnika tvrtke Podravka d.d. iz Koprivnice. Tema susreta bila je moguća proizvodnja povrća, odnosno otkupa za daljnju preradu.

U skladu s time predstavnici Podravke prezentirali su proizvodnju ponajprije krastavaca, zatim feferona, paprike i drugih povrtnica. Nazočne su upoznali s tehnologijom proizvodnje, odnosno branja plodova i dostavljanja na daljnju preradu u optimalnim rokovima.

Za proizvodnju krastavaca i feferona, a da bi se ostvarila zadovoljavajuća dobit, nisu potrebne velike ratarske površine. Proizvodnja već na pola hektara, a o većim površinama da se i ne govori, može jamčiti zaradu. No takva proizvodnja traži mnogo živog rada, navodnjavanje kultura i berbu u optimalno vrijeme, zbrinjavanje u hladnjači i dostavu prerađivaču. Podravka je također zainteresirana za otkup nekih voćnih vrsta, ponajprije šljive.

Hoće li doći do kooperativnih odnosa između domaćih poljoprivrednih proizvođača i Podravke, pokazat će prije svega računica poslovanja i s jedne i s druge strane.