Vrijeme održavanja: 01.03.2019. - 03.03.2019.

Objavljeno: 06. 03. 2019. , Ažurirano: 06. 03. 2019.

Ovo je najveći sajam za bicikliste i šetače / planinare u Europi te jedan od najvećih u svijetu. Posjetitelji su sajma entuzijastični rekreativni biciklisti i planinari, istinski zainteresirani za biciklističke i pješačke rute te s njima povezan smještaj, biciklističku i vanjsku opremu. 

S obzirom na to da je glavna tema sajma aktivni turizam, uz predstavljene promotivne materijale sustava turističkih zajednica s temom aktivnog turizma i zaštićenih prirodnih lokaliteta u Ličko-senjskoj županiji, na zajedničkom štandu ŽK Otočac i TZ-a Ličko-senjske županije ove godine poseban je naglasak bio na ponudi aktivnih oblika turizma u organizaciji turističkih agencija Ličko-senjske županije koje su se na sajmu pojedinačno predstavile: Sunturist d.o.o. iz Novalje, Natura-Turist d.o.o. s Plitvičkih jezera, Hana Tours iz Gospića i Velebit aktivnosti j.d.o.o. iz Otočca.

Fiets_stand_LSZ_2.jpg

Promidžbeni materijali na štandu Ličko-senjske županije

Na štandu Hrvatske turističke zajednice osim Ličko-senjske županije svoju ponudu su predstavile i turističke zajednice županija Požeško-slavonske, Primorsko-goranske, Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko dalmatinske.

Prema anketama organizatora sajma, posjetitelji su u potrazi za informacijama, postavljaju pitanja i očekuju stručan odgovor. Nadalje, oni su visokoobrazovani i raspolažu s dovoljno vremena i sredstava za odlazak na biciklističke i planinarske izlete, nabavu opreme ili kupnju kvalitetnog bicikla. Mnogi izlagači u provedenim anketama kažu da su ovi posjetitelji u odnosu na posjetitelje ostalih sajmova "najbolja i najugodnija publika" s kojom su se susretali.

Uz komercijalne izlagače koji predstavljaju svoje proizvode, sajam sadrži i opsežan program predavanja, radionica i informativnih panela što predstavlja uspješnu formulu koja se u posljednjih 12 godina dokazala.

Istovremeno su na prostoru Jaarbeurs Expo organizirana i dva velika biciklistička događanja, E-bike Xperience i Bike Motion Benelux, koja su zajedno sa sajmom Fiets en Wandelbeurs zaokružila ponudu namijenjenu aktivnim oblicima turizma, ali i aktivnom načinu života.

Ulaz na Fiets 2019.jpg

Posjetitelji na ulazu u sajam