Izvor: Pexels
Autor: Nina Uhlíková

Online edukacija: Gostoprimstvo i mobilnost – transfomacijska rješenja za postkorona razdoblje


Objavljeno: 31. 03. 2022. , Ažurirano: 22. 03. 2023.


HGK - Županijska komora Otočac organizira online edukaciju "Gostoprimstvo i mobilnost – transfomacijska rješenja za postkorona razdoblje", koja će se održati u dva bloka – 5. i 6. svibnja (četvrtak i petak), od 14:00 do 16:00 sati, putem platforme Microsoft Teams.

Edukacija je namijenjena poduzetnicima u turizmu, kulturnim institucijama, turističkim vodičima i drugim pružateljima usluga u turizmu.

Naglasak predavanja bit će na promicanju održivog i odgovornog turizma koji, proveden na načelima socijalne i ekonomske pravde, uz potpuno poštivanje okoliša i kulture, prepoznaje središnju ulogu lokalne zajednice i njezino pravo da bude protagonist održivog razvoja te društveno odgovorna za svoj teritorij. Lokalni resursi dobra su atrakcijska osnova i, ako su usklađeni s novim trendovima i motivima turista,  dodana su vrijednost za razvoj turizma ali i cijele zajednice. Za Hrvatsku je sve značajniji kontinentalni dio i ruralni prostor koji, kroz svoje izvore, rijeke i jezera, upravo sada predstavlja jedinstveni resurs za kreiranje novih turističkih doživljaja povezivanjem posebnih održivih i transformativnih oblika turizma vezanih za vodu i uz vodu. U ovom predavanju iznijet će se prijedlozi i načini kako se metamorfozom  kontinentalnog i ruralnog turizma može provesti transformacija, a gdje posebno mjesto dobiva turistička atrakcijska osnova kroz element vode. Na ovaj način voda postaje realni resurs za kreaciju turističkih doživljaja i iskustava.

Cijena sudjelovanja na radionici iznosi 150 kuna po polazniku. Članice HGK koje plaćaju članarinu, temeljem članske pogodnosti mogu sudjelovati besplatno.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem prijavnog obrasca u nastavku teksta, najkasnije do ponedjeljka, 2. svibnja, do 12 sati. Prijavljujete li više osoba iz tvrtke, za svaku osobu je potrebno popuniti obrazac prijave.

Prijavu smatramo konačnom po primitku dokaza o izvršenoj uplati kotizacije, za koju ćete dobiti predračun putem e-pošte. Podatke za povezivanje na radionicu dobit ćete dan prije održavanja edukacije.

Predavač će biti dr. sc. Romana Lekić, znanstvena suradnica i profesorica visoke škole u trajnom zvanju, zaposlena na visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu "Edward Bernays" kao savjetnica dekana. Kao konzultant i predavač sudjeluje u realizaciji brojnih projekata Europske unije vezanih za kulturu i turizam. Više o referencama predavača možete pronaći u pratećim dokumentima.

Hrvatska gospodarska komora svim će sudionicima radionice poslati elektroničku potvrdu o sudjelovanju.

Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na radionici nakon što ste se već prijavili, kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati, a ne uspiju se prijaviti.